2- (4-fluorofenylo) -2- (piperydyn-2-ylo) octan etylu
Dodano.
Dawkowanie (proszę pamiętać, że dawkowanie jest mocno indywidualne i zacząć od dawki najniższej):
P.O:
5 mg - słabo
7,5 mg - średnio
10 mg - mocno
15 mg - bardzo mocno
Odpowiednik dawkowania w stosunku do pokrewnych substancji: 5mg 4F-MPH = 10mg MPH = 15mg EPH
Działanie:
- Poprawa humoru.
- Podwyższona motywacja i kreatywność.
- Chęć rozmowy (nie nachalna).
- Podwyższone libido.
Efekty uboczne:
- Nadmierna potliwość.
- Podwyższone ciśnienie.
/Dodano.
Ogolnie zamowilem to jako rc w uk gdzie zbanowali etylo niedawno. Sa dostepne tabsy po 15 mg. Jednej nocy zjadlem 2 bylo spoko pare godz nastepnego dnia przywalilem z 8 tabsow + 1G MDAI i wydawalo mi sie ze juz sch0dze naszczescie mialem duzo benzodwuazepin i zeszlo po czym polecialem spac. Ciezko mi to porownac do etylo ktory zawsze walilem w wielkich ilosciach moze i dzialal troche mocniej ale co do zwaly zmeczenia wyniszczenia organizmu , to po tym 4 fluoro MPH po 2 dniowym ciagu napewno nie czulem sie tak zle jak po samym etylofenidacie. Takie mile zaskoczenie.
Dodano przez Thirteen.
Porównanie naukowe 4F-MPH, MPH, EPH, kokainy
4-fluoro-mph-t45716-330.html#p2211560
Rozpuszczanie substancji w glikolu propylenowym
- 4-fluoro-mph-t45716-200.html#p2138446
Wykrywanie substancji przez testy narkotykowe
- 4-fluoro-mph-t45716-230.html#p2143914
- 4-fluoro-mph-t45716-250.html#p2156612
Wygląd źrenic po 4F-MPH
- 4-fluoro-mph-t45716-230.html#p2144169
- 4-fluoro-mph-t45716-250.html#p2154958
Łączenie z escitalopramem
- 4-fluoro-mph-t45716-230.html#p2151503
Wpływ 4F-MPH na libdio
- 4-fluoro-mph-t45716-230.html#p2151932
Łączenie z paroksetyną, fluoksetyną
- 4-fluoro-mph-t45716-240.html#p2154163
Podanie dożylne, i.v. 4F-MPH, łączenie z paroksetyną, amisulprydem
- post2154241.html#p2154319
Łączenie 4F-MPH z kardamonem
- post2154241.html#p2154454
Obrzęk naczynioruchowy po spożyciu 100mg 4F-MPH
- post2154241.html#p2154865
Dyskusja na temat nazewnictwa grupy środka ze względu na oddziaływanie na receptory
- 4-fluoro-mph-t45716-280.html#p2169323
Uzębienie a 4F-MPH
- 4-fluoro-mph-t45716-280.html#p2177336
4F-MPH + ginko biloba
- 4-fluoro-mph-t45716-330.html#p2213720
Noopept + Winpocetyna + 4F-MPH + kofeina
- 4-fluoro-mph-t45716-340.html#p2219012
Dodałam kilka informacji. /pletz
Ile to juz lat !
10mg metylofenidatu = 15mg etylofenidatu = 5mg 4F-MPH
Czas działania przy podaniu oralnym to stabilne 2h produktywnej stymulacji i 4h lekkiego pobudzenia w sam raz do pracy. Niestety między 5mg a 10mg jest już ogromna różnica w efektach co czyni ten związek trudnym do dawkowania. Łatwo przekroczyć dla każdego indywidualny próg pomiędzy "pobudzony", a "podkurwiony". Tak czy siak, jeśli komuś podobał się EPH to pokocha 4F-MPH. Dla fanów MPH zostaje 4-Me-TMP.
Na poczatek zjadlem polowke, czyli mniejwiecej 7,5mg. Wejscie nastapilo po jakichs 20minutach na pelny zoladek.
Pierwsza godzina lub dwie zajebiste: super poprawa humoru, chec do dzialania, rozmawiania z ludzmi (ale nie taka nachalna ze TRZEBA COS POWIEDZIEC BYLE MOWIC), motywacja podbita i kreatywnosc tez. Gorzej jak juz przestalo dzialac: wlaczyla sie ta niekomfortowosc fenidatowa: potliwosc, brak wygodnej pozycji do siedzenia itd.
Po wartosciowym posilku 'zjazd' ten ustapil, ale pozostalo jeszcze lekko kolatajace serce.
Wczoraj zjadlem 2x7,5mg w odstepie 4 godzin. Pierwsza dawka, wejscie, i pierwsze godziny dzialania super (oprocz wzmozonej potliwosci). Pozniej znow ten fenidatowy zjazd. Pod wieczor zlapala mnie do tego mania przesladowcza. Wyszedlem sie przespacerowac i za chuj nie moglem sie odprezyc. Caly czas mialem wrazenie ze ktos gdzies mnie obserwuje, i ze jestem sledzony czy cos... Obnizone samopoczucie takze dawalo sie we znaki.
Dodam, ze fenidatow uzywam w celach tylko i wylacznie funkcjonalnych (nauka, pisanie referatow etc) a nie rekreacyjnych, a wiec wycienczenie z powodu tanca czy cos odpada.
Coz, na razie do 4FMPH podchodze z dytansem. Kocham, ale jednoczesnie nienawidze. Napewno dam jeszcze szanse tej substancji.
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
Ile to juz lat !
Mam 1g tego w prochu i za ni chuja nie wiem jak się do tego zabrać żeby nie wykitować, bo podobno mocne, na zagranicznych forach różne opinie, a psywiki nie ufam już od dawna, interesuje mnie sniff bo żołądek rozwalony, albo chociaż od jakich dawek zacząć..., 15mg?
tolerka na stimy zerowa, waliłem tylko dysjo ostatnio.
Po pierwsze dawki jakie sporzywalem to ok 30mg, ale tylko dlatego że jak wziąłem mniej za 1 razem, to pojawiał się stan niedojebania tzn. "Czuć to, ale to jeszcze chyba nie to", roa-> sniff (mam rozwalony żołądek od RC, nie będę się rozpisywał), sort z UE, tolerka zerowa.
Przechodząc do samej substancji. Od momentu sniffa, do peaku mija ok 15min, po załadowaniu, ciśnienie skacze BARDZO wysoko w górę, ale jak się nie zwraca na to uwagi to wiadomo... [emoji14], najbliżej temu związkowi pod względem efektów--> do takiej większej dawki etylofenidatu bez tej nerwicy i telepania, a wzrostem pozytywnych efektów. Czas takiej dobrej i przyjemnej stymulacji to ok 3-4h, idealne do nauki, grania w skillowe gierki i koszenia wszystkich xD, zresztą każdy chyba wie do czego użyć pochodnych MPH, aż tu nagle doznałem szoku, pytanie dlaczego?
Nagle włączyły się amfowo-alfowe schizy- SZOK! :?
Moje zdziwienie siegło takiego zenitu, że aż bałem się sięgnąć po tabsy klona, które miałem w swoich spodniach w kieszeni, bo jeszcze psy mnie zgarną... zresztą kto przeżył zjazd po alfie, albo czymś podobnym, to wie z czym to się je.
Generalnie objawy zjazdu minęły dopiero, gdy faza zeszła czyli ok. 8h od momentu podania (pomijając zjazd tyle ok. trzyma ta substancja, przy tym roa).
W sumie gdyby nie ta niespodzianka, to była by to zajebista alternatywa dla illegal etylofenidatu (działa długo, lepiej), ale i tak daaaaaleko temu do MPH, które w sumie jadłem raz w życiu, ale pamiętam jak działało i wiem co piszę. Mogę jeszcze dodać, że substancja podczas tej właściwej fazy podnosiła libido, oraz towarzyszylo jej uczucie zimna, a sama stymulacja była mocno psychiczna (wystarczy zobaczyć sobie na tego posta, którego piszę 1h po podaniu 40mg substancji, a jestem osobą mało mówią).
Po ok 6h od podania, występuje znane hajpowiczą zjawisko kocich oczu :roll:, ale uspokajam źrenice tylko lekko powiększone i widoczne dla innych, tylko w ciemnym pomieszczeniu, ale patrząc w stronę światła, są OK! Można normalnie funkcjonować wśród znajomych/domowników tak jak po IPH, etylo, czy nawet 4-MMPH. Te ostatnie defakto, to wg. mnie najlepszy stymulant MPH-like, aż dziw że nikt go nie sprzedaje :geek:, ale dobra bo offtop.
Kolejne pytanie które pewnie ciśnie się Ci na myśl, skoro zjazd taki chujowy*, to dlaczego dalej to walisz zaxis? Odpowiedź jest prosta, przygotowuje sobie wcześniej benzo i rozpuszczam je, następnie na podstawie timingu ustawiam budzik i wypijam benzo-soczek, tak gdzieś 3,5h od podania 4F-MPH i idealnie eti wchodzi jak zjazd się zaczyna, i tym sposobem przykrywam zjazd oraz oszczędzam sobię psychikę :)
Na koniec (wkoncu :P) dodam, że być może mam kiepski sort (chociaż sprzedawca znany w EU), być może mój organizm beznadziejnie reaguje na 4F-MPH, nie wiem... Może na innych działa lepiej.
Lecz wiem jedno, że gdyby nie ten pieprzony zjazd to, to by było dużo lepsze od EPH i IPH, ale nadal daleko w tyle za MPH i 4-MMPH.
Co do tolerki to owszem rośnie, ale nie w jakimś zastraszającym tempie. O śnie- bez benzo można pomyśleć dopiero ok 9h od aplikacji. Brak chęci na dorzutkę, (same dorzutki podczas fazy ją podbijają, ale kosztem gorszych schiz) a i jeszcze radzę uzupełniać płyny, bo odwadnia no i oczywiście magnez.
Jeśli jeszcze dojdę do czegoś ciekawego podczas testów to dam znać, bo narazie zero miksów z tym itp, a mam jeszcze tego sporo :#
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku
Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.
Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy
W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę
Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.