Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 382 / 24 / 0
Ale jak trzeba to drygnie ;-)
  • 210 / 17 / 0
marek1234 pisze:
[Faust] pisze:
.
Pamiętam, że na privnote pisaleś mi coś o tym, że to lekko smyra serotoninę, czy mi się wydawało i sobie to ubzdurałem? :-D
W takim przypadku łączenie 4-F-MPH z SSRI byłoby lekko niebezpieczne?

Jak ktoś jest ogarnięty w temacie i mogłby pomóc, to pisać.
Ja o tym pisałem :D - związki z dodatkiem halogenów wykazują skłonności do działania serotoninergicznego, a szczególnie te z fluorem. (Porównajcie choćby fluorofetki do tych klasycznych) Spójrz też na budowę chemiczną antydepresantów - w większości jest tam fluor. Poza tą kwestią, warto zaznaczyć, że sam w sobie Metylofenidat jest agonistą receptora 5HT1A, więc jego fluorowy analog zapewne również... :)

.....Ale "fenidaty" nie wywierają aż takiego wpływu na serotoninę, by bać się stosować antydepresantów... No bez przesady, po prostu zdrowy rozsądek.... :)
  • 328 / 24 / 0
Diabeuu666 pisze:
JAk libido po tym? jakie fluoro najbardziej libido podnoszą?
Libido jak libido, zawsze wystrzelone w góre przy stimach, przynajmniej u mnie. A z GBL to bajka ;)

Fraazy, dziękuje bardzo za info! Zwłaszcza w sumie, że nie biorę SSRI dlatego, że mam depresje, tylko troche z innych powodów, i też mniejsze dawki. Czyli mówisz, że luźno można dalej na tym lecieć ;-)?
  • 210 / 17 / 0
Luźno, sam leciałem na tym z paroksetyną a obecnie fluoksetyną. ;-)
  • 328 / 24 / 0
O, ja tak samo aktualnie. [cut]
Ostatnio zmieniony 06 marca 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edycja
  • 571 / 28 / 0
Wziąłem w gońcu gramiec tego cuda, niestety mocno się zawiodłem. etylofenidat był niewiele ale jednak lepszy. Brak euforii, tylko speed i to dość średni. No ale dodam że biorę codziennie paroksetynę i amisulpryd, stąd działanie pewnie jest trochę stępione. Niewiele dobrego mogę też powiedzieć o podaniu dożylnym, bez rewelacji, znikomy/żaden rush.
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
marek1234 pisze:
[Faust] pisze:
.
Pamiętam, że na privnote pisaleś mi coś o tym, że to lekko smyra serotoninę, czy mi się wydawało i sobie to ubzdurałem? :-D
W takim przypadku łączenie 4-F-MPH z SSRI byłoby lekko niebezpieczne?

Jak ktoś jest ogarnięty w temacie i mogłby pomóc, to pisać.
Uwazaj i to bardzo. Rozwine ten temat szerzej, teraz nie mam czasu. Po miksie z wiekszą ilościa kardamonu, który w mało poznany sposób oddziałuje na receptory 5-ht nie potrafiłem chodzić. Dosłownie. Usiłowałem dojśc do okna, ale zaczynałem iśc do tyłu i krecic sie w kółko. Serio fest - iść do tyłu i kręcić się w kółko. Jak usiadłem to i poruszałem ciałem jakby liznał mnie prąd olejowej stacji. Jeszcze nigdy nie czułem sie tak... zaskoczony. Troche przezyłem dziwnych akcji, ale utrata funkcji motorycznych - pozdrawiam i nie polecam ~~ piotr frączewski.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 1 / 0
Witam jak tam panowie z tolerancją trzymacie się 2 poprawek dzienie ile dziennie wam schodz mi obecnke styka 50-80 mg na cały dzień.
  • 642 / 18 / 7
Mi max 20 mg.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 372 / 9 / 0
Po miesiącu używania zdarzyło mi się zarzucić ~100 mg co spowodowało u mnie obrzęk naczynioruchowy w okolicach szyi więc radzę uważać .
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2016 przez n23, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Brytyjski turysta wpadł w szał na lotnisku. Nagle z kieszeni wypadły mu narkotyki

Brytyjski podróżnik wpadł w szał na lotnisku na wyspie Phuket w Tajlandii. Nagle z jego kieszeni wypadły narkotyki. Został natychmiast aresztowany przez lokalne służby.

Robił "przetwory" z marihuany. Zapach czuć było na klatce schodowej

42-latek z Bartoszyc (woj. warmińsko-mazurskie) robił przetwory z marihuany. To nalewka i masło, które trzymał w piwnicy. Natknęli się na nie policjanci, którzy odwiedzili mężczyznę w mieszkaniu.

"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"

Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.