18 maja 2025Odkurzacz321 pisze:
A was koda za pierwszym razem robiła czy dopiero po kilku razach zaczynało się podobać?
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
18 maja 2025Odkurzacz321 pisze:
A was koda za pierwszym razem robiła czy dopiero po kilku razach zaczynało się podobać?
19 maja 2025Poluska pisze:
trzeci był tragedią (puszka sprite + syrop cały= sranie, rzyganie, drgawki i mdlenie na raz przez pół nocy, a rodzice spanikowani)
Wgl podejrzewam że to reakcja bardziej na sulfogwajakol niż samą kodeine.
Nie ukrywam rozczarowania, że to legendarne ćpanie z apteki... nie działa
Już bym wolał tego bad tripa doświadczyć niż kompletny brak działania
podrecznik dla lekarzy PLB np podaje wprost proporcjonalna zaleznosc miedzy rozwojem mozgu i efektami dzialania morfiny. W skrocie - psa, w sensie zwierze, nie mundurowego nie czestujcie, bo nie nastarczycie tyle towaru. Wnioski proponuje wyciagnac we wlasnym zakresie.
@poluska
receptory opioidowe czlowiek ma od urodzenia, myslisz ze one tak sobie sa i czekaja jak delikwent pojdzie po thio do apteki? albo makowca opierdoli? umiejetnosc czytania sie wprawdzie chwali, niemniej jeszcze jakis krytycyzm do tego typu rewelacji bym sugerowal, bo rece opadaja.
Wcześniej robiłem tylko próbę uczuleniową. No cóż, geny. Know your substance itd. Na mnie działa i tak inaczej niż większość tu opisuje tzn. lepiej, dłużej. Każdy jest inny.
Natomiast jeszcze z obserwacji to lepiej nie skupiać się na tym, że faza słabnie, schodzi, że czegoś brakuje, bo wkurwienie na niedosyt może przebić tripa. Niedosyt to chyba dobre słowo, też czasem mam.
No i lepiej działa jak zamykam oczy, rozluźniamy się i wchodzę w medytacje, od razu siła fazy się podwaja. No, ale najważniejsze jest to co daje koda, przynajmniej u mnie, ten element fazy kluczowy to poczucie, że wszystko będzie dobrze i poradzę sobie, brak lęku o przyszłość. To chyba wszystkim co cpaja cokolwiek chodzi o to. Na trzeźwo jest odwrotnie.
21 maja 2025freezin9moon pisze: @poluska
receptory opioidowe czlowiek ma od urodzenia, myslisz ze one tak sobie sa i czekaja jak delikwent pojdzie po thio do apteki? albo makowca opierdoli? umiejetnosc czytania sie wprawdzie chwali, niemniej jeszcze jakis krytycyzm do tego typu rewelacji bym sugerowal, bo rece opadaja.
Tak czy tak kodeina nadal jest dla mnie tajemnicza i nie odkryta i nie lapie mechanizmu jej działania, ale postaram sie zaglebic w temat zeby nie oklamywac nikogo
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.