Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
77
26%
Thioco
218
74%

Liczba głosów: 295

ODPOWIEDZ
  • 59 / 2 / 0
dzisiajfreezin9moon pisze:
@poluska
receptory opioidowe czlowiek ma od urodzenia, myslisz ze one tak sobie sa i czekaja jak delikwent pojdzie po thio do apteki? albo makowca opierdoli? umiejetnosc czytania sie wprawdzie chwali, niemniej jeszcze jakis krytycyzm do tego typu rewelacji bym sugerowal, bo rece opadaja.
Dobra, warto wiedziec. Dzieki za zwrocenie uwagi, ale nie wiem. Jak mnie kleplo za pierwszym razem to sie zdziwilam, ale pare miesiecy pozniej czytalam o tym wyrobieniu receptorow i polaczylam fakty, ze kleplo mnie za pierwszym razem bo tyle lat dawali mi znieczulenie ogolne (a jak wiemy tam sa opioidy) i to by sie zgadzalo, ale jak tak dalej myślę to wydaje sie to dosyc absurdalne i nie do wiary. Nie wiem jaka jest zależnośc ze jedna osobe klepie koda za pierwszym, a inna za 4 lub w ogóle. Chyba sobie o tym poczytam i zaglebie sie w temat bo nie chcę tutaj nikomu nakłamać. Oczywiście wiadomo, jak cos pierdolne glupiego to dziekuje tym ktorzy zwracają na to uwagę.

Tak czy tak kodeina nadal jest dla mnie tajemnicza i nie odkryta i nie lapie mechanizmu jej działania, ale postaram sie zaglebic w temat zeby nie oklamywac nikogo
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 180 / 63 / 2
nie wiem na ile jest to prawdziwa informacja, ale kiedyś było na forum, że kodeina sama w sobie (albo jakiś metabolit?) indukuje metabolizm kodeiny do morfiny i stad wychodza wszystkie twierdzenia o wyrabianiu receptorów. niestety źródeł potwierdzajacych ta teze znaleźć nie moge.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.