Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 78 / 9 / 0
Wszystkie benzo się nadają, zależy od predyspozycji. Do 600 mg alpra imo śmiało obleci. Jednak jak wspominano, były przypadki padaki po 200 mg, nie było po 1 g. Bez zabezpieczenia. Zastanawia mnie jednak czy wraz ze wzrostem tolerancji na benzo trzeba wziąć więcej by ustrzec się przed ewentualnym atakiem? Czy tolerancja ty czy się tylko działania benzodiazepinowego czy również strzegącego przed padaczką potramalową, poniekąd sam sobie odpowiedziałem, ale myślę, że jak ktoś bierze 8 mg klona, żeby go poczuć to by ustrzec się drgawek wystarczy mu 2 mg. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę.
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 42 / 0
Do 200mg przecież niczego nie potrzeba, bo to jest dawka terapeutyczna...

@polymerase Przegryzłeś w sensie, że odgryzłeś kawałek języka czy tylko nadgryzłeś? :B + po cholerę to walisz skoro masz tylko bad tripy. ja paliłem weed 15 lat, w większości tego czasu - codziennie, aż w końcu nadszedł moment, że miałem tylko bad tripy i przestałem.
  • 867 / 253 / 0
@motq cytuję @kurczakswiezy :
"Doświadczony user może być bez ostrzeżenia wytelepany po 150 mg, a dla tej zdradzieckiej substancji bez znaczenia będą jego tolerka, poprzednie "dokonania" i to, że zwykle ładował na dobę 10x więcej."

Maksymalna JEDNORAZOWA dawka terapeutyczna wynosi do 100mg, a jeśli miałeś na myśli dawkę dobową, to jest to 400mg - i co z tego, skoro ludzi tutaj padaczka potrafi wyjebać z butów nawet przy 300mg?
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 904 / 184 / 0
A te padaki to efekt czego? Bo chyba nie oddziaływania opio?

A przy okazji, po jakim czasie oczy przestaną wyglądać jak szpilki? Mam kumpla w pracy co jest na morfinie po operacji już ze 3 lata i źrenice ma normalne. Mówił mi, że na poczatku też tak miał, przeszło z czasem. O wiecej nie wnikałem by nie wzbudzać podejrzeń.

@CATCHaFALL ty ładując dawki 800-1g miałaś kontakt z ludźmi, gdy patrzeli ci w oczy to widzieli szpileczki czy z racji wyższej dawki raczej źrenice robiły się większe?
  • 904 / 184 / 0
29 marca 2021kurczakswiezy pisze:
Doświadczony user może być bez ostrzeżenia wytelepany po 150 mg, a dla tej zdradzieckiej substancji bez znaczenia będą jego tolerka, poprzednie "dokonania" i to, że zwykle ładował na dobę 10x więcej.
Swoją drogą, bardzo ciekawią mnie statystyki na temat trampka np. w szpitalach - ile osób miało wyraźne uboki, albo dostało drgawek na oddziale.
Ja trochę szperałem i opisywali jednak jakoś szczególnie sie o tym nie rozpisywali przy overdose (bo takie przypadki szukałem) czyli powyżej 400mg/d. Raczej o depresji układu oddechowego i zatrzymaniu akcji serca. Ostatnio wylogował sie jeden pacjent z mojego miasta, tzn. w zeszłe lato ale raport toksykologiczny pojawił się teraz. Gość miał w sobie pregabalinę i diazepam przepisane i w stężeniu terapeutycznym ale trampek w stężeniu 6x wyższym i ten od sekcji stwierdził, że doszło do gwałtownego zatrzymania akcji serca. Chyba dlatego, że nie było widać uszkodzeń przy depresji oddechowej/duszeniu sie.
  • 1692 / 1040 / 7
@BladziuchnyStrach po pierwsze oni już chyba przywykli, po drugie to ciemnogród, a po trzecie, gdzie Ty tu widzisz szpilki? %-D
Spoiler:
Zwykła tam reakcja na światło 🙃
A tak naprawdę, nawet Kratom potrafi mi skutecznie wyeksponować tęczówki, na tym punkcie jestem wrażliwa. Ktoś odrobinę kumaty od razu skuma, że coś jest na rzeczy, ale przez 10 lat stażu w tej samej firmie nie usłyszałam nawet pół komenatrza, albo chociażby podejrzliwego, wnikliwego wpatrywania się, aby to zweryfikować.
Nie chciałbyś mnie widzieć po MDMA, wtedy tęczówek nie uraczysz wcale.

Co do drgawek, to tramadol obniża próg drgawkowy mocno, czym większa dawka tym większe telepando, stąd poleca się podkładać rozluzniające benzo, czego ja nigdy nie robię, co jest największą z możliwych głupot w moim wykonaniu. Fartownie prześlizgałam się bez padaki parenaście lat, Wam nie polecam ryzykować, widocznie złego licho nie wącha.
Utrzymuje się że 400 jest bezpieczne, bo to dobowa maksymalna, a są wrażliwcy którym wystarczy mniej i efekty są jakie są.
Wytrzepać cię również może jak zażywasz leki, które się z nim kłócą, na przykład ssri, na przykład po sertralinie łapy też mi latały jak alkusowi po odstawce jabola. A sam tramadol to snri, działa zarówno na noradrenaline i w sero też miesza, stąd ten cudowny, antydepresyjny płaszczyk którym lubimy się przyodziać, nawet jak w życiu wcale zimno nie jest, ale też niestety wewnętrzne napięcie można odczuć nawet przy małych dawkach, każdy tutaj o tym pisze, że do rozluznienia to raczej daleko, chyba że w głowie.

Później odstawiasz i dochodzi do efektu odwrotnego. Gdyby nie alpra (która dotarła do mnie dopiero po tramieniu) to bym się utopiła chyba, gdyż zakończyłam wojaże z dwa dni temu i nie jest mi do śmiechu psychicznie o czym pisałam stronę wcześniej, zwłaszcza spędzając na sedesie w te dwa dni więcej czasu, niż do kupy przez ostatnie dwa tygodnie.

Btw, był tu kiedyś koleżka co wpadł w taką sedacje po 37.5mg tramadolu w Dorecie, że o mało się nie udusił własnymi rzygami, nie pamiętam jego nicku, ale pozdrawiam.
Wszyscy zachodziliśmy w głowę jak to możliwe, potem wypisał co bierze oprócz tego i sprawa stała się jasna.

Więc na litość boską, rujnując sobie głowę i ciało, chociaż róbcie to chociaż w miare odpowiedzialnie.

@Arabella841 pomimo, że na ulotce jest napisane, że rzekomo alpra działa rozluźniająco, to według mnie z dostępnych benzo to akurat jest pod tym względem najsłabsze. Najlepiej klon, albo zwykła rolka. Jak nie ma się dostępu do żadnego z powyższych, to oczywiście mimo wszystko warto i tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2021 przez CATCHaFALL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3406 / 535 / 0
30 marca 2021motq pisze:
Do 200mg przecież niczego nie potrzeba, bo to jest dawka terapeutyczna...

@polymerase Przegryzłeś w sensie, że odgryzłeś kawałek języka czy tylko nadgryzłeś? :B + po cholerę to walisz skoro masz tylko bad tripy. ja paliłem weed 15 lat, w większości tego czasu - codziennie, aż w końcu nadszedł moment, że miałem tylko bad tripy i przestałem.
Tak nadgryzłem i mam do teraz takiego bombelka z przegryzioną kreską...

Masz rację, aa bo raz dostałem od znajomego a trochę czasu trampka nie jadłem to mówię sobie że może fajnie zadziała, teraz już wiem mam same uboki, nawet nie będę prosił od rodzinnego bo brałem co dwa miechy dwie paczki, jak dla mnie to najgorsze opio ze wszystkich, przez to że działa na noradrenalinę.

Nie ma to jak zwykle czyste opio :*
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 265 / 100 / 0
Trzeba też zaznaczyć , że spora część forumowej społeczności to polioksykomani. Codzienne picie alko, co 3 dzień jakieś benzo, w weekend jakaś fetka czy inne koko. Po czym w poniedziałek na zajechany mózg wjeżdża ulotkowe 400mg trampka... i łeb rozjebany.
  • 904 / 184 / 0
@CATCHaFALL a co to za substancje, który niemal sprawiły ,,Chcesz bezpowrotnie usunąć konto?". Bo 37.5mg to może wyczują dziewicze receptorki. Mieszanka z wenlą i ulepszona wersja kalifornia rocket fuel, tyle że ciąg napędowy zamiast z dupy szedł przełykiem?
  • 1692 / 1040 / 7
Ja chce/chciałam usnąć konto? Chyba Ci się osóbki pomyliły ;d

A koleżki co rzygał pod siebie w półsnie po jednej Dorecie niestety nie pamiętam, może któryś z innych użytkowników sobie przypomni. Mniejsza już o to, po prostu zanim się zacznie takie zabawy to warto sprawdzić i się trochę doinformować, bo rzekome "dobowe 400" może się okazać opłakane w skutkach.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.