Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
(1R,2R)-2-[(dimetyloamino)metylo]-1-(3-metoksyfenylo)cykloheksan-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramadol
witam! piszcie co chcecie na temat tramadolu ;-p jakie fazy mieliście po nim?
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Te rozkruszone retardy mozna zalac jakąs pepsi, albo innym butelkowym gównem zamiast samą wodą?
bo juz od samego zapachu przy rozkruszaniu zygac mi sie chce :(
Da sie jakos utopic ten "proszek"?
no wszystko, dzieki .
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
Nie wiem gdzie to napisac bo nie moge znalezc starych wpisów, wiec pisze tu ]
jasne ze da. jakie dawki bierzesz?
Mianowicie czy można tramadol wciągnąć do nosa ( jak amfe)? Zmienia / potęguje to jego działanie?
Nigdzie nie moge tego znaleźć :D
Z gory dzieki za odp. !
:D:D:D
wdzięczna będę, jak ktoś odpowie. :]
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Mya pisze: za mną chodzi od paru dni ochota na Tramal, ale pozostał mi tylko niemiecki Tramal Retard. i teraz mam problem, bo nie bardzo wiem jak to wziąć, żeby podziałało. i zastanawiam się też, czy są jakieś zmiany w dawkach, tzn jak normalnie biorę załóżmy 350-400 mg to czy teraz muszę wziąć mniej lub więcej?
wdzięczna będę, jak ktoś odpowie. ]
jasne ze da. jakie dawki bierzesz?
Wszystko zalezy od tego ile go mam, jesli jest duuuuzo to 4x200 + 2x200 za 2 godziny.
jesli mało to standart, półtorej- dwie po200 albo jedna, pół jak koncze przez 2-5 dni.
pozdrawiam
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
pokruszyłam już 300 mg i popiłam to wodą, bo jakoś rozgryzanie zębami mnie póki co smakowo odrzuca. szkoda, że Tramadol ma ogólnie taki obrzydliwy smak..
poczekam te 40 min i zarzucę resztę. może szarpnę się na troche więcej niż zazwyczaj, bo mam nieciekawy humor, a Tramal mi go zawsze stuprocentowo poprawia ;]
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.