Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 362 / 97 / 0
13 kwietnia 2025Jamedris pisze:
Po strzale zaś timer, który ściśle odmierzał czas do kolejnego.
- ile godzin ma doba?
- 3x8.
  • 167 / 14 / 0
Trzeźwość mnie wkurwia
  • 1648 / 266 / 0
Wieczna nuda i apatia kiedy jestem trzeźwy.
  • 1339 / 339 / 13
odbicie w lustrze wraz z rozwojem sytuacji
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 9 / 1 / 0
Tolerancja %-D
  • 1 / 1 / 0
Świadomość, że robisz źle, że każdy na ciebie liczy, ale jak tylko jest spływ, to zapomniasz dla euforii
I tak w koło Macieju
  • 7 / 1 / 0
Tolerancja, nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek, "mimowolne" załatwianie substancji, brak większej kontroli nad spożyciem, ukrywanie tego przed otoczeniem, nie umiem siedzieć sam w chacie na trzeźwo, chyba, że mam "bat" nad sobą.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 2949 / 247 / 0
24 września 2025pandudzik pisze:
nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek
O, to jest chyba jeszcze gorsze niż pierdolący od rzeczy przećpany ketoniarz. Ta cecha też mnie wkurwia, temat spoko bo bardzo uświadamia swoje cechy, których nie widzimy na trzeźwo/fazie.
  • 12 / 5 / 0
Świadomość swojej sytuacji. Zgrzanie czym komkielwiek jest lepsze niż patrzenie na to na trzeźwo
  • 479 / 293 / 0
Może nie tyle wkurwia, co nieco przygnębia fakt, że nie ma już odwrotu. Mogę sobie robić dłuższe przerwy, ale to zawsze jest po to, by zbić tolerancję/wrócić do żywych. Wiem jednak, że powrót jest nieunikniony - za bardzo lubię odmienne stany świadomości.

Wyjątkiem jest alkohol, od tej substancji odbiłem się na dobre.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.