Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 402 / 105 / 0
13 kwietnia 2025Jamedris pisze:
Po strzale zaś timer, który ściśle odmierzał czas do kolejnego.
- ile godzin ma doba?
- 3x8.
  • 167 / 15 / 0
Trzeźwość mnie wkurwia
  • 1675 / 270 / 0
Wieczna nuda i apatia kiedy jestem trzeźwy.
  • 1389 / 355 / 13
odbicie w lustrze wraz z rozwojem sytuacji
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 10 / 2 / 0
Tolerancja %-D
  • 1 / 1 / 0
Świadomość, że robisz źle, że każdy na ciebie liczy, ale jak tylko jest spływ, to zapomniasz dla euforii
I tak w koło Macieju
  • 24 / 1 / 0
Tolerancja, nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek, "mimowolne" załatwianie substancji, brak większej kontroli nad spożyciem, ukrywanie tego przed otoczeniem, nie umiem siedzieć sam w chacie na trzeźwo, chyba, że mam "bat" nad sobą.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 2950 / 248 / 0
24 września 2025pandudzik pisze:
nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek
O, to jest chyba jeszcze gorsze niż pierdolący od rzeczy przećpany ketoniarz. Ta cecha też mnie wkurwia, temat spoko bo bardzo uświadamia swoje cechy, których nie widzimy na trzeźwo/fazie.
  • 16 / 5 / 0
Świadomość swojej sytuacji. Zgrzanie czym komkielwiek jest lepsze niż patrzenie na to na trzeźwo
  • 484 / 293 / 0
Może nie tyle wkurwia, co nieco przygnębia fakt, że nie ma już odwrotu. Mogę sobie robić dłuższe przerwy, ale to zawsze jest po to, by zbić tolerancję/wrócić do żywych. Wiem jednak, że powrót jest nieunikniony - za bardzo lubię odmienne stany świadomości.

Wyjątkiem jest alkohol, od tej substancji odbiłem się na dobre.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.