Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 361 / 97 / 0
13 kwietnia 2025Jamedris pisze:
Po strzale zaś timer, który ściśle odmierzał czas do kolejnego.
- ile godzin ma doba?
- 3x8.
  • 167 / 14 / 0
Trzeźwość mnie wkurwia
  • 1648 / 266 / 0
Wieczna nuda i apatia kiedy jestem trzeźwy.
  • 1339 / 339 / 13
odbicie w lustrze wraz z rozwojem sytuacji
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 9 / 1 / 0
Tolerancja %-D
  • 1 / 1 / 0
Świadomość, że robisz źle, że każdy na ciebie liczy, ale jak tylko jest spływ, to zapomniasz dla euforii
I tak w koło Macieju
  • 7 / 1 / 0
Tolerancja, nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek, "mimowolne" załatwianie substancji, brak większej kontroli nad spożyciem, ukrywanie tego przed otoczeniem, nie umiem siedzieć sam w chacie na trzeźwo, chyba, że mam "bat" nad sobą.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 2949 / 247 / 0
24 września 2025pandudzik pisze:
nieustanne dążenie do bycia odurzonym czymkolwiek
O, to jest chyba jeszcze gorsze niż pierdolący od rzeczy przećpany ketoniarz. Ta cecha też mnie wkurwia, temat spoko bo bardzo uświadamia swoje cechy, których nie widzimy na trzeźwo/fazie.
  • 12 / 5 / 0
Świadomość swojej sytuacji. Zgrzanie czym komkielwiek jest lepsze niż patrzenie na to na trzeźwo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).