Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"
Polecam
Pozdrawiam Strat
stratocaster pisze:Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"
Polecam
Pozdrawiam Strat
Wole sobie ułatwić spożycie, jadłem różne świństwa w tym benzydamine, ale Herbata ze świeżych maków jest genialna, uwielbiam ten smak, a z cukrem albo kakao jest jeszcze lepsza.
Myślę że lepiej smakuje gdy lepiej smakuje niż gdy gorzej smakuję.
tą dozą ironii zakończe :)
Pozdrawiam
Po 2. Przy makiwarze wątroba boli- proste? Dlatego suchą słomę albo zielone gotujemy krótko, albo nawet tylko zalewamy wrzątkiem. Nie trzeba zbytnio drobić kawałków.
Po 3. Gdy wątroba boli, to się ją podobno ogrzewa- to przynosi ulgę. Np gorące kąpiele. Ale nie okładamy lodem!! Nie jestem lekarzem, ale tak mi się zdaje
Na koniec. Wraz z wywarem maku, pijecie morfine! Już po dwóch tygodniach będziecie na takich głodach, jak byście grzali 2 lata! Uważajcie!!! Warszawski ĆPUN to jakiś wariat, bo zapewniał was, że dopiero po miesiącu będziecie mieć lekkie głody podobne do lekkiej grypy- to bzdura! Uważajcie!
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.