Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"
Polecam
Pozdrawiam Strat
stratocaster pisze:Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"
Polecam
Pozdrawiam Strat
Wole sobie ułatwić spożycie, jadłem różne świństwa w tym benzydamine, ale Herbata ze świeżych maków jest genialna, uwielbiam ten smak, a z cukrem albo kakao jest jeszcze lepsza.
Myślę że lepiej smakuje gdy lepiej smakuje niż gdy gorzej smakuję.
tą dozą ironii zakończe :)
Pozdrawiam
Po 2. Przy makiwarze wątroba boli- proste? Dlatego suchą słomę albo zielone gotujemy krótko, albo nawet tylko zalewamy wrzątkiem. Nie trzeba zbytnio drobić kawałków.
Po 3. Gdy wątroba boli, to się ją podobno ogrzewa- to przynosi ulgę. Np gorące kąpiele. Ale nie okładamy lodem!! Nie jestem lekarzem, ale tak mi się zdaje
Na koniec. Wraz z wywarem maku, pijecie morfine! Już po dwóch tygodniach będziecie na takich głodach, jak byście grzali 2 lata! Uważajcie!!! Warszawski ĆPUN to jakiś wariat, bo zapewniał was, że dopiero po miesiącu będziecie mieć lekkie głody podobne do lekkiej grypy- to bzdura! Uważajcie!
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.