Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Za głupote się płaci, bo o ile dobrze pamiętam, poleciało ponad 1000 mg.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze:Najpierw 225mg. Po 2,5h 375mg. 3h póżniej 375mg a na dobitę(po 20 min) 300mg- silne odurzenie, bardzo niskie ciśnienie, szybka akcja serca, wstrzymanie moczu, widzenie przez "mgłę", ostre wstrzymanie oddechu(bałem się zasnąc-sam musiałem kontrlować się) bladosć, fioletowe sińce pod oczami, straszna potlowaść, lekke mdłości i 20h sen. Nie wiem co Wy widzicie w tym Ramalu ciekawego:/. Dodam, że to był Retard.
no i lipa że retard. krople to inna bajka.
na pierwszy raz moim zdaniem 200-300mg z kropli wystarczy, nie więcej.
ja po kilkuletniej przerwie jak polałam sobie 400mg z 1 mg alpry to było naprawdę dopszzz, momentami aż za bardzo
Halik pisze:Ja wrzucam 4,5g i 12mg klonazepamu przeciw padaczce. Obym przestal oddychac.
Tramadol is a centrally acting analgesic. In acute toxicity studies, LD50 values are estimated to be around 300-350 mg/kg body weight (rat, mouse, oral administration).
[list=1][*]The experimental toxicology of tramadol: an overview.[/list]
Kurczę, kopsnąłem się o jedno zero.
zastanawia mnie fakt jak przyzylem czytajac wyzej wypowiedzi o ewentualnym przedawkowaniu...padaczce....czy smierci......
kiedy pierwszy raz w zyciu zobaczylem tramal retardy to dokladnie 50 tabsow 100mg zjadlem w 4 dni....swietnie sie bawiac pracujac i samochodem jezdzac.....ktos mi odpowie jak to mozliwe......a jednak
lecz nigdy juz tego nie powtorze.....
Maskaradore pisze: Jak znajdę sposób wyszukiwania fraz w archiwum gadu to wrzucę jako ciekawostkę (do wątku "Padaczka potramalowa" - tam tego miejsce), w każdym razie o ile dobrze pamiętam, to byłem mocno poskręcany - to raz, a dwa - mega mega zmęczony i jest to 100% duża przyczynka do ataku - nieraz przez to czułem jak jest blisko (podobnie jest z nie jedzeniem, ale nie w takim stopniu).
Jak to jest - wiele osób pisze bardzo różnie - podwyższony próg drgawkowy, to mniejsza, czy większa szansa na wystąpienie padaczki? Widać wielu userom wydaje się tylko, że wiedzą co to znaczy i wprowadzają zamęt.
I teraz pytanie najbardziej offtematowe. Czy ktokolwiek zauważył różnicę w działaniu między przegryzionymi retardami 200mg Tramalu, a całymi? Wydaje mi się, że gryzłem tylko po to, by zapobiec zmarnowaniu materiału, a spowodowało to tylko obrzydzenie (mija 4 miesiąc od ciągu tramalowego, a dalej mnie odrzuca) na samą myśl o napoju którym popijałem rozgryziony tramal.
Jako ciekawostkę podam to, że nigdy nie rzygałem po trampku, nie mdliło mnie nigdy mocniej niż mdli mnie po mleku na kacu, ale za to rzygałem po ww. napoju ;)
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.