Proste że CT i tyle.
@TimToMit
Wiesz co - jesli nie chcesz dostać skręta i probujesz zmniejszać dawki to regula jest taka - codziennie ucinasz 10% dawki. Zeby nic nie poczuc powinieneś parę dni jeszcze lekko zmniejszyć.
A u mnie calkiem niezle ida te przerwy choc ciagle biorę.
Udalo mi się ograniczyć ćpanie i nie biorę codziennie, to już duża zmiana. Nawet doszlo do tego, ze dzien w ktorym nie biorę czuję się świetnie, mam humor, mogę robic normalne czynnosci i wręcz nie myslę o opio!
Jednak te przerwy są ciągle za krotkie i ciągle czuję minimalne pozostalości skręta. Sprobuję dorzucac po 6-8h do kazdej przerwy. Na raty, ale idzie nawet dobrze.
Scalono/wildwolf
Coraz lepiej na trzezwo, skręta zero, ciśnień brak. Od swiąt tylko jedna wpadka, ze wziąłem dzien po dniu.
Ps. czemu w szpitalu ma detoksie nie daja kroplowek ?
W szpitalu nie robią wielu rzeczy. Odpowiedz jest zawsze taka sama - to kosztuje. Na prywatnym detoksie kroplówki podaje się zawsze i to w ogromnych ilościach. Z głównego powodu - łatwiej jest oczyścić nerkom i wątrobie rzadką krew, a nie taką zagęszczoną. Dodatkowo mózg zdecydowanie źle pracuje gdy pacjent jest odwodniony - inne organy także.
Co do śmiertelnej dawki płynów, to pomijając szczególnie rzadkie choroby (np serca lub nerek), to jeżeli jest to PWE lub NaCL to musiałbyś podać z 10 litrów i jeszcze bym wtedy nie podstawił kasy że uśmiercisz. Wszak płyny podaje się powoli a w międzyczasie człowiek sam usuwa nadmiar wody z organizmu. Osobom które na stałe leżą u mnie na oddziale podajemy od 3-6 litrów płynów dziennie (w zależności od wagi pacjenta, temperatury na oddziale i innych czynników, np rodzaju podawanych leków)
Także bez obawy. 2, czy 3 butelki PWE lub soli na pewno nie są szkodliwe i nie doprowadzą do zabicia.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.