...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1854 / 217 / 37
A czego się spodziewałeś, że Cię ktoś po głowie pogłaszcze? Długo już masz tej odstawki?
  • 579 / 130 / 0
@wildwolf pewien lekarz z programu powiedział mi, że im wolniej tym lepiej. Szybko i boleśnie wiąże się z większą ilością powrotów. Brzmi logicznie.
  • 23 / 3 / 0
Cześć !!! Wpierdalalem do 2 dużych thio od wieeeelu lat. Zlazłem do 5 tabletek i nic mi nie jest.Mogę rzucić już teraz wpizdu to ???? Czy jeszcze zmnuejszać ??? Bardzo dziękuję za odpowiedź, bo źle ( xd ) odczuwałem kiedyś odstawkę cold turky ?
  • 604 / 115 / 0
5 tabletek thio? i ty sie pytasz czy redukować? To jakiś żart
Proste że CT i tyle.
  • 3901 / 563 / 0
To wcale nie jest glupie pytanie. Sam dawno dawno probowalem zmniejszać z 300mg do 5 tabl i jak odstawialem te 5 tabletek to skręt byl okropny i nie czulem, zeby bylo ani trochę lżej niz jak. Bardzo latwo bylo zbic dawkę z 750mg na 150mg (zbijalem od razu na 300 i kolejny dzien 150, nie bylo zadnych objawów), ale wlasnie te ostatbie tabletki to byla masakra.

@TimToMit

Wiesz co - jesli nie chcesz dostać skręta i probujesz zmniejszać dawki to regula jest taka - codziennie ucinasz 10% dawki. Zeby nic nie poczuc powinieneś parę dni jeszcze lekko zmniejszyć.

A u mnie calkiem niezle ida te przerwy choc ciagle biorę.
Udalo mi się ograniczyć ćpanie i nie biorę codziennie, to już duża zmiana. Nawet doszlo do tego, ze dzien w ktorym nie biorę czuję się świetnie, mam humor, mogę robic normalne czynnosci i wręcz nie myslę o opio!
Jednak te przerwy są ciągle za krotkie i ciągle czuję minimalne pozostalości skręta. Sprobuję dorzucac po 6-8h do kazdej przerwy. Na raty, ale idzie nawet dobrze.

Scalono/wildwolf

Coraz lepiej na trzezwo, skręta zero, ciśnień brak. Od swiąt tylko jedna wpadka, ze wziąłem dzien po dniu.
  • 17 / 3 / 0
U mnie lepiej po odstawce forum, nawet objawy minęły. Mialam jedna wpadkę z thio ,ale strasznie mnie żołądek rozbolał, raz wzięłam dorete ta słabszą , dwa razy sedan mg. Teraz wspomagam się tryptofanem i jakoś to leci. Zostały problemy ze snem, biorę 7,5 mnie mirtagenu. Jest coraz lepiej. Wszystkim rzucającym radze nie zaglądać na forum, to pomaga. Będzie dobrze. A nawet jak trafi się jakas wpadka, to trzeba się otrząsnąć i iść dalej.
  • 127 / 18 / 0
Mi lekarka mówiła ,że dawanie kroplówek osobie nawodnionej moze byc smiercetlnie niebezoueczbue, a gadala to lekarka z suchego jaru, Ja bym chcetnie sprowal tej metody.
Ps. czemu w szpitalu ma detoksie nie daja kroplowek ?
Uważaj jak tańczysz :liść:
  • 4603 / 2218 / 1
Każda osoba która jest na CT, jest odwodniona. Ma sraczkę, wymiotuje, poci się niemiłosiernie. Dzienny ubytek płynów wynosi minimum 1 litr, a przeciętnie od 1,75 do 2,5 litra.

W szpitalu nie robią wielu rzeczy. Odpowiedz jest zawsze taka sama - to kosztuje. Na prywatnym detoksie kroplówki podaje się zawsze i to w ogromnych ilościach. Z głównego powodu - łatwiej jest oczyścić nerkom i wątrobie rzadką krew, a nie taką zagęszczoną. Dodatkowo mózg zdecydowanie źle pracuje gdy pacjent jest odwodniony - inne organy także.

Co do śmiertelnej dawki płynów, to pomijając szczególnie rzadkie choroby (np serca lub nerek), to jeżeli jest to PWE lub NaCL to musiałbyś podać z 10 litrów i jeszcze bym wtedy nie podstawił kasy że uśmiercisz. Wszak płyny podaje się powoli a w międzyczasie człowiek sam usuwa nadmiar wody z organizmu. Osobom które na stałe leżą u mnie na oddziale podajemy od 3-6 litrów płynów dziennie (w zależności od wagi pacjenta, temperatury na oddziale i innych czynników, np rodzaju podawanych leków)

Także bez obawy. 2, czy 3 butelki PWE lub soli na pewno nie są szkodliwe i nie doprowadzą do zabicia.
  • 358 / 73 / 0
Na detoxie w Lublinie był przypadek w którym koleś był MEGA wyczerpany detoxem i nie wstawał z łóżka jakieś dwa tygodnie i codziennie dostawał co najmniej jedną kroplówkę.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 4603 / 2218 / 1
A pił płyny samodzielnie? Wymiotował? Miał luźny stolec?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.