Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 341 / 122 / 0
Piszesz strasznie chaotycznie. Widzę tu wymieszanych wiele wątków i szczerze to nie bardzo wiem, gdzie się kończy jeden a zaczyna następny.
15 stycznia 2017randomuser118 pisze:
Jak Ci cos cyferki powiedza ( to byly te czasy co liczylem mniej wiecej bilans kcal) 1,5 gr bialka /na kg ok 4 gr tluszczy a reszta wegle.
Wiec nie wiem czy lapie sie w ramach Twojej diety.
Weglowodany to byl glownie makaron albo cos co dawalo zastrzyk energii zeby nie umrzec. Wegli bylo niewiele 2 x po 50 gr ryzu.
To jak w końcu, byłeś na ketozie, czy jadłeś 100 gr ryżu dziennie? Bo jedno z drugim się wyklucza. Na restrykcyjnej diecie niskowęglowodanowej, by osiągnąć stan ketozy, spożywa się maksymalnie ok. 25g węglowodanów, a taka porcja ryżu zawiera ich aż 80g.
  • 60 / 34 / 0
Jest to jeden z tych przypadkow gdzie 2 osoby maja racje ale i sie myla.
Możesz mi napisać gdzie się mylę ? przeczytałeś w ogóle to co napisałem ?
Najpierw piszesz, że się mylę, a potem wyjeżdzasz z ketozą, kiedy ja o niej nie napisałem ani słowa. Mój wywód miał podważyć argument, że zboża są dobrym żródłem węglowodanów, a nie że ich wysoka podaż jest zła.

Chociaż nie jestem zwolennikiem diety ketognicznej, to zgadzam się z Obrazoburcą, że tłuszcze powinny przeważać w diecie. U mnie niska podaż węglowodanów kończy się żle ze względu na problemy z tarczycą. Dlatego staram się trochę ich dostarczać w ciągu dnia, ale głównie bazuje na tłuszczach i białku.
  • 1676 / 106 / 0
Ide zrobic to co mialem zrobic 2 godziny temu czyli spac.

Jutro postaram sie to opisac tak zebym nawet ja zrozumial co pisze.
pozdro
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 24 / 0
randomuser118
Tak, chodziło mi o glutaminian (neuroprzekaźnik), sam myślę o suplementacji glutaminą ale to nie temat o gieblowractwie,.
Jak Ci cos cyferki powiedza ( to byly te czasy co liczylem mniej wiecej bilans kcal) 1,5 gr bialka /na kg ok 4 gr tluszczy a reszta wegle.
Wiec nie wiem czy lapie sie w ramach Twojej diety.
Weglowodany to byl glownie makaron albo cos co dawalo zastrzyk energii zeby nie umrzec. Wegli bylo niewiele 2 x po 50 gr ryzu.
Za dużo tłuszczu (dałbym maks BTW 1:2:0,8), będzie problem z wchłanianiem witamin np z grupy B. Jeśli węgle, to tylko warzywa.

Mignelo mi gdzies ATP. Mysle skad znam ATP.
Dopiero potem sie dokopalem, i przypomnialem, ze bez atp nic sie nie dzieje.
Im wiecej ruchu czy "strat ATP" tym wiecej potrzebujesz atp - wiecej atp to wiecej energii. I tak wkolo.
ATP jest nośnikiem energii.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
Tak zrodlo energi, ale jak ktos cpa pije i mysli ze jak kupi tyrozyne noopept i bg wie co jeszcze to bedzie Bogiem.
Czy do wyjscia z domu, czy do zstntezowania ndobie dopaminy organizm potrzebuje i atp i energii.

Jak dorzucisz oirganizmowi kolejny aminokwas (np tyrozyne) a nie dasz mu zrodla atp i energii to uj z tego a nie detox.

Ogolnie wpadlem wrzucic pewna nt nopeptu, ale tu szukac w temacie o noopepcie.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 122 / 0
15 stycznia 2017Randy pisze:
U mnie niska podaż węglowodanów kończy się żle ze względu na problemy z tarczycą. Dlatego staram się trochę ich dostarczać w ciągu dnia, ale głównie bazuje na tłuszczach i białku.
Z tarczycą na low carb jest ciekawa sprawa. Niektórzy zapewniają, że absolutnie nie ma zagrożenia dla tarczycy, jeśli dieta niskowęglowodanowa jest właściwie prowadzona. Problemem może być tutaj nie tyle sama dieta ketogeniczna, co bardziej nadmierny deficyt kalorii czy niedobór innych istotnych składników odżywczych. Sam nie jestem przekonany.
  • 2 / / 0
Od siebie mogę polecić substancje stymulujące neurogenezę, takie jak NSI-189 albo olej CBD. Przy stosowaniu normalnych nootropów takich jak nopept i inne racetamy efekt mija po odstawieniu. Nowo powstałe komórki jednak zostają i to jest piękne :)
"Pat­rząc na ciem­ność lub śmierć boimy się niez­na­nego - nicze­go więcej..."
  • 161 / 3 / 0
Cel: Poprawa funkcji poznawczych + doładowanie energią. Może być taki zestaw ?

RANO:
Noopept
Kurkumina z piperyną
N-acetylo-L-tyrozyna
Acetylo-L-karnityna
Diwinian choliny

Wieczorem:
L-Theanine
"Rzeczy łatwe są dla Ciebie trudne a trudne są łatwe ?" napisz... kontakt: m1033@o2.pl
  • 341 / 122 / 0
17 stycznia 2017m1033 pisze:
Cel: Poprawa funkcji poznawczych + doładowanie energią. Może być taki zestaw ?
Jeszcze niedawno pisałeś, że przepełnia Cię energia i doświadczyłeś dużego progresu. Po co ci więc ten mix? Coś się zjebało gdzieś po drodze?
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017 przez Obrazoburca, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 398 / 24 / 0
Może. Ogólnie dieta + racetam + cholinergik i ewentualnie delikatny stim (Modafinil i pochodne) to taki standard w dopingu mózgu.

Niektórzy się nie pierdolą i lecą NDRI i od razu.
Spoiler:
W temacie było dużo ciekawych pomysłów (plastry nikotynowe + dodatki) lub zestawy ziółek. To jest druga część, sprawdź wcześniejsze posty.

PS Post pisany na 8 mg 4f-MPH, sorki za delikatny OT. :gun:
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.