Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ile to juz lat !
Ile to juz lat !
Z enefzetu trzeba się namęczyć, żeby dostać benzo, a przepisują niechętnie a jak już to w małych dawkach. Co innego dziadkom. U prywaciarza jak się nie będziesz pierdolić to nawet się ucieszy że wpadasz po benzo bo dodatkowe setki leco
Otoz sytuacja wyglada tak, ze 11 dni temu bylem u lekarza, w szpitalu, bo jako jedyna przychodnia pełni dyzur w niedziele.
Dostałem od chirurga zolpidem (nasen), wczesniej tlumaczac swoja bezsennosc, ale zostawilem go u ojca.
Czy teraz jak pojde do rodzinnego, wspomne, ze bralem nasen (ktorego pierwsza dawka zakonczyla sie sowitym bełtem, a sam do konca nie gwaratnowal stalego snu, bo budzilem sie tak kolo 5-6 rano) oraz dodam, ze dziadek mial identyczny problem (bezsennosc na tle nerowowym) i dal mi estazolam, to jest szansa, ze uda mi sie wyjsc z recka na esta :v?
Dodam tylko, ze jezeli wypisze mi znowu Nasen, to nawet nie bede mial pieniedzy, zeby go wykupic :v
Aha, jeszcze jedno, to juz trzecia noc bez snu, prawdopodobnie po odstawieniu alko. Wspomniec o tym?
UsmiechnietaMorda pisze:Co najlepiej gadać prywatnemu lekarzowi oprócz tego, że jest się uzależnionym? :-D czy można powiedzieć, że prywatnie wzięło się benzo i pomogło z lękami i czy by nie przepisał nic takiego?
Tak jak wspominali poprzednicy: idź prywatnie do psychiatry, powiedz czego od niego oczekujesz. Jesli powie "NIE!" to nie płacisz i idziesz do następnego
Gadka "tylko xolpidem pozwala mi zasnąć" u lekarze z NFZ w większości przypadków kończy się odmowa. Za to przepisze Ci hydroksyzynr
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.