Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 299 / 6 / 0
moze i masz racje na ten temat sie nie wypowiem bo nigdy nie probowalem ogarniac mida, ale moze sprobuje, ogolnie nie interesowalem sie tym benzo nie wiem czemu, mnoze dlatego ze to benzo glownie na sen :) a ja preferuje relax , ale przy nastepnej wizycie moze poprosze o paczuszke :)
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 316 / / 0
Co najlepiej gadać prywatnemu lekarzowi oprócz tego, że jest się uzależnionym? :-D czy można powiedzieć, że prywatnie wzięło się benzo i pomogło z lękami i czy by nie przepisał nic takiego?
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 299 / 6 / 0
mozna i spokojnie ci przepisze, placisz to wymagasz, i odrazu biez conajmniej 4 paki, a jak nie da (co nigdy sie nie zdazylo) wyjdz i nie plac
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 205 / / 0
O kurczaki. Tak robiłeś mordo? Ja jeszcze z prywaciarza nie korzystałem ale z reguły nfztowcom trzeba naściemniać aby coś dostać. Jakbym takiej jednej powiedział żem wjebany to by skierowanie do poradni uzależnień co najwyżej dała.
Bania goni banie:P
  • 950 / 42 / 0
No i dziwisz się? Co jej z tego przyjdzie, że Ci przepisze wiedząc, że jesteś wjebany?
Z enefzetu trzeba się namęczyć, żeby dostać benzo, a przepisują niechętnie a jak już to w małych dawkach. Co innego dziadkom. U prywaciarza jak się nie będziesz pierdolić to nawet się ucieszy że wpadasz po benzo bo dodatkowe setki leco
  • 95 / / 0
Mam pytanie.
Otoz sytuacja wyglada tak, ze 11 dni temu bylem u lekarza, w szpitalu, bo jako jedyna przychodnia pełni dyzur w niedziele.
Dostałem od chirurga zolpidem (nasen), wczesniej tlumaczac swoja bezsennosc, ale zostawilem go u ojca.
Czy teraz jak pojde do rodzinnego, wspomne, ze bralem nasen (ktorego pierwsza dawka zakonczyla sie sowitym bełtem, a sam do konca nie gwaratnowal stalego snu, bo budzilem sie tak kolo 5-6 rano) oraz dodam, ze dziadek mial identyczny problem (bezsennosc na tle nerowowym) i dal mi estazolam, to jest szansa, ze uda mi sie wyjsc z recka na esta :v?
Dodam tylko, ze jezeli wypisze mi znowu Nasen, to nawet nie bede mial pieniedzy, zeby go wykupic :v
Aha, jeszcze jedno, to juz trzecia noc bez snu, prawdopodobnie po odstawieniu alko. Wspomniec o tym?
just another happy junkie
  • 1709 / 11 / 0
^ Jak o tym wspomnisz (o odstawieniu alkoholu) to już prędzej jakieś relanium Ci przepisze.
  • 274 / 9 / 0
UsmiechnietaMorda pisze:
Co najlepiej gadać prywatnemu lekarzowi oprócz tego, że jest się uzależnionym? :-D czy można powiedzieć, że prywatnie wzięło się benzo i pomogło z lękami i czy by nie przepisał nic takiego?
Polecam najpierw zadzwonić do takiego lekarza i ugadać się co do leku/ceny, pozwala to oszczędzić nasz czas. Sama korzystałam z usług lekarzy ogłaszających się na gumtree/ogłaszam24. Żadnych pytań (proszę wchodzić poza kolejką! xd) z tym, że trzeba przygotować się na wydatek ok 100zł za receptę na zapas leków na 3 miesiące. Nie ma problemu z niczym na białą recepte nawet jakieś egzotyczne benzo czy barbiturany. Aha no i jak jesteście ubezpieczeni to z refundacją nie ma problemu :)
  • 40 / / 0
Midazolam do niedawna był lekiem przeznaczonym tylko do lecznictwa zamkniętego, wiec wydebienie go od nawet psychiatry bedzie bardzo trudne, bo to w ogole inna polka. Lekarze rodzinni przepisują najczęściej to samo bezno. które biara lub brali. czyli relanium, Bromazepam, Zetki, czasem lorazepam a najrzadziej alpralozam, ale to nie jest regułą bo różni lekarze biara rozne leki.
Tak jak wspominali poprzednicy: idź prywatnie do psychiatry, powiedz czego od niego oczekujesz. Jesli powie "NIE!" to nie płacisz i idziesz do następnego
Gadka "tylko xolpidem pozwala mi zasnąć" u lekarze z NFZ w większości przypadków kończy się odmowa. Za to przepisze Ci hydroksyzynr
  • 803 / 40 / 0
pytanie do kloniarzy: ile maksymalnie dostajecie opakowań na jednej recepcie i z jak rozpisanym dawkowaniem (1 tabl. 2mg dziennie czy więcej)?
per rectum ad astra
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.