Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ile to juz lat !
Ile to juz lat !
Z enefzetu trzeba się namęczyć, żeby dostać benzo, a przepisują niechętnie a jak już to w małych dawkach. Co innego dziadkom. U prywaciarza jak się nie będziesz pierdolić to nawet się ucieszy że wpadasz po benzo bo dodatkowe setki leco
Otoz sytuacja wyglada tak, ze 11 dni temu bylem u lekarza, w szpitalu, bo jako jedyna przychodnia pełni dyzur w niedziele.
Dostałem od chirurga zolpidem (nasen), wczesniej tlumaczac swoja bezsennosc, ale zostawilem go u ojca.
Czy teraz jak pojde do rodzinnego, wspomne, ze bralem nasen (ktorego pierwsza dawka zakonczyla sie sowitym bełtem, a sam do konca nie gwaratnowal stalego snu, bo budzilem sie tak kolo 5-6 rano) oraz dodam, ze dziadek mial identyczny problem (bezsennosc na tle nerowowym) i dal mi estazolam, to jest szansa, ze uda mi sie wyjsc z recka na esta :v?
Dodam tylko, ze jezeli wypisze mi znowu Nasen, to nawet nie bede mial pieniedzy, zeby go wykupic :v
Aha, jeszcze jedno, to juz trzecia noc bez snu, prawdopodobnie po odstawieniu alko. Wspomniec o tym?
UsmiechnietaMorda pisze:Co najlepiej gadać prywatnemu lekarzowi oprócz tego, że jest się uzależnionym? :-D czy można powiedzieć, że prywatnie wzięło się benzo i pomogło z lękami i czy by nie przepisał nic takiego?
Tak jak wspominali poprzednicy: idź prywatnie do psychiatry, powiedz czego od niego oczekujesz. Jesli powie "NIE!" to nie płacisz i idziesz do następnego
Gadka "tylko xolpidem pozwala mi zasnąć" u lekarze z NFZ w większości przypadków kończy się odmowa. Za to przepisze Ci hydroksyzynr
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.