Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
696
4%
haszysz
405
3%

Liczba głosów: 1101

ODPOWIEDZ
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
Zdechły Szczur pisze:
... Ledwo się na forum pojawił i już kozaczy.
to tu jest jakaś hierarchia? :huh:
http://breakcore.pl/
  • 130 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: invit »
@zdechly szczur - widac ze specjalista jestes... jezeli ty nie rozrozniasz jazdy po haszu a jazdy po mj to niezle masz kopule zryta... kozak sie znalazl... palilem to i to wiele wiele razy i bez problemu moge powiedziec ze jazda jest zdecydowanie inna a uwierz ze palilem ziolo zarowno gowniane jak i prawdziwe topory, podobnie z haszem...

ale co do zygania po paleniu to jestem po twojej stronie bo nieraz widzialem takie przypadki ze ludzie po zapaleniu niekoniecznie duzej ilosci spawali...
Know your Body - Know your Mind - Know your Substance - Know your Source.
  • 414 / 8 / 0
No to chociaż tyle... Ale ja na serio nie wyczuwam żadnej różnicy między haszem a zielonym... MOże jak będzie okazja skombinować jedno i drugie to zrobie sobie mały tescik taki ze jednego dnia to a grugiego to i jeszcze raz spróbuję ocenic co i jak. Może poprostu różnica jest taka jak między winem a wódką. Niby ta sama faza a po wódzie więcej powera a po browarze trochę zmuła( z tym że nic takiego sobie nie przypominam)
blymyzystyfy:

Zdechły Szczur:
... Ledwo się na forum pojawił i już kozaczy.

to tu jest jakaś hierarchia?
Nie ma hierarchii, ale mnie wkurwił...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
A tak biorąc rzecz od strony technicznej. Jak można mieć inną faze po haszu niż po mj skoro odpowiedzialne za nią są te same substancje??? Myśle że między tym a tym jest taka różnica jak między sativą a indicą. I równie dobrze moglibyśmy znaleźć odpowiednią kompozycje hasz-mj która działałaby tak samo, a równie dobrze znaleźć dwie kości działające inaczej. Według mnie wszystko zależy od tego z jakiego palenia jest robiony hasz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Z wlasnego doswiadczenia > moj koles hodowal konopie a potem sporzadzil hasz tego samego stuffu . Dzialanie bylo troche inne . Takze nie bylbym taki pewny . Napewno poszczegolne gatunki dzialaja inaczej , ale sam hasz tez .To wedlug mnie . NIeznam sie moze.
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
Gum@ pisze:
A tak biorąc rzecz od strony technicznej. Jak można mieć inną faze po haszu niż po mj skoro odpowiedzialne za nią są te same substancje??? Myśle że między tym a tym jest taka różnica jak między sativą a indicą. I równie dobrze moglibyśmy znaleźć odpowiednią kompozycje hasz-mj która działałaby tak samo, a równie dobrze znaleźć dwie kości działające inaczej. Według mnie wszystko zależy od tego z jakiego palenia jest robiony hasz.
Jest w tym pewnie racja. Nie miałam możliwości komponować różności, więc nie wiem jak to z tym jest. Do tej pory - przez wszystkie lata - z tego co udało mi się spalić stwierdzam, że różnica jest i basta. Na korzyść Haszu oczywiście :-D (nie umniejszając działania naszej przezielonej MJ ;-) )
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Zgadzam sie . Hasz to mocniejsza i intesywniejsza faza nizli jaranie . Do prawdziwego Afgana nie umywaja sie zadne chemiczne szity z Amsterdamu.
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
Żyganko po zielu bardzo możliwe - tak jak po wszystkim zresztą :-)
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.