Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 209 / 60 / 0
Z lolkiem płukaliśmy kiedyś i ten od Gesslerowej, to byli czasy %-D Tamtejsze „2/10” to teraz pewnie mocarz… :F Tak jak Kresto 161 :świnia: Tylko kto ma teraz zacięcie, by wydawać parę stów i się wkurwiać i czekać heh. Krulestwo za helkoma hiszpana, majka/oxy sie chowa
lol [*]
  • 265 / 23 / 0
08 stycznia 2025Vetulani44 pisze:
\... Nota bene w przypadku PST nierzadko piło się do litra dość wykręcającego mordę płynu, szczególnie jeżeli ktoś lubił doprawiać znaczną ilością cytryny lub kwasku.
A po co zakwaszac tak w ogóle PST? (wiem, inny dzial prosze o przeniesienie)

Przeniesiono, ale zdajesz sobie sprawę, że mogłeś zwyczajnie skopiować cytat i wkleić post tutaj, bez robienia mi dodatkowej roboty? #Vetulani44
ehee
  • 2548 / 522 / 0
Zapewne zboczenie zawodowe i placebo. Ja wolę z kwaskiem niż bez. @Triptamine77
Przynajmniej potem nie zastanawiam się, czy z kwaskiem wyszłoby lepiej, a w dodatku polepsza smak. Z tego co pamiętam np. śp. lolek też używał.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3428 / 712 / 9
Lekko zakwaszony roztwór pomaga wyciągnąć z materiału więcej alkaloidów, które są zasadami. Więcej wejdzie w roztwór.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1524 / 195 / 0
I znowu głupoty, że trzeba zakwaszać płyn do płukania ziaren. Głupota jak zwykle jak każde gówno wybija na wierzch szamba.
Nauczcie się wreszcie niedouczone dzieci, że morfina w soku mlecznym maku - czyli w tym, co oblepia ziarenka, występuje w postaci trzech soli, kwasów: siarkowego, mlekowego i mekonowego. Wszystkie znakomicie rozpuszczalne w wodzie, ile jeszcze razy trzeba to powtarzać, do qrwy nędzy!?
  • 193 / 56 / 0
Jest jedno ale - jak spojrzysz na tradycyjna metode preparowania opium (te bez podgrzewania) to tam zachodza (powoli) procesy enzymatyczne skutkujace alkalizacja materialu. Nie jest przypadkiem tak, ze w postaci soli ww. kwasow morfina wystepuje w zywej i swiezo scietej roslinie - tu pelna zgoda, natomiast pozniej juz niekoniecznie - w zaleznosci od czasu i warunkow przechowywania?

PS. Jeszcze stare badanie ktore swego czasu Lol wrzucal - https://www.oregonpainguidance.org/wp-c ... iences.pdf
mimo wszystko wydajnosc ekstrakcji jest jednak na korzysc zakwaszonej goracej wody, aczkolwiek nie sa to szczegolnie powalajace roznice (vide FIG1).
  • 3087 / 855 / 5
Przy zerowej tolerce jaką ilość najlepiej spróbować żeby było bezpiecznie? Jestem w Tajlandii i może na zakupach gdzies zobaczę - a nóż widelec się trafi klepliwy %-D
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
100 kg narkotyków na posesji. Były zakopane w ziemi

Policjanci z Nidzicy (woj. warmińsko-mazurskie) odkryli na jednej z posesji w powiecie mławskim około 100 kilogramów różnego rodzaju substancji sypkich i płynnych, narkotyków oraz środków służących do ich produkcji. Zatrzymano 51-latka, który już usłyszał zarzuty i trafił do aresztu na 3 miesiące. Grozi mu kara nawet 12 lat więzienia.

Łykają jak cukierki. Młodzież nie kupi energetyków i piwa, więc odurza się lekami bez recepty

Kryzys zdrowia psychicznego wśród dzieci i młodzieży narasta. Młodzi ludzie mogą uciekać od problemów, odurzając się lekami, które w sklepach są dostępne bez żadnych ograniczeń. Środki te uważane są za nieszkodliwe, tymczasem ich nadużywanie wzmaga ryzykowne zachowania seksualne, przemoc, a nawet grozi śmiercią.

Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.