Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 218 / 68 / 0
Z lolkiem płukaliśmy kiedyś i ten od Gesslerowej, to byli czasy %-D Tamtejsze „2/10” to teraz pewnie mocarz… :F Tak jak Kresto 161 :świnia: Tylko kto ma teraz zacięcie, by wydawać parę stów i się wkurwiać i czekać heh. Krulestwo za helkoma hiszpana, majka/oxy sie chowa
lol [*]
  • 269 / 24 / 0
08 stycznia 2025Vetulani44 pisze:
\... Nota bene w przypadku PST nierzadko piło się do litra dość wykręcającego mordę płynu, szczególnie jeżeli ktoś lubił doprawiać znaczną ilością cytryny lub kwasku.
A po co zakwaszac tak w ogóle PST? (wiem, inny dzial prosze o przeniesienie)

Przeniesiono, ale zdajesz sobie sprawę, że mogłeś zwyczajnie skopiować cytat i wkleić post tutaj, bez robienia mi dodatkowej roboty? #Vetulani44
ehee
  • 2643 / 556 / 0
Zapewne zboczenie zawodowe i placebo. Ja wolę z kwaskiem niż bez. @Triptamine77
Przynajmniej potem nie zastanawiam się, czy z kwaskiem wyszłoby lepiej, a w dodatku polepsza smak. Z tego co pamiętam np. śp. lolek też używał.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 3448 / 718 / 9
Lekko zakwaszony roztwór pomaga wyciągnąć z materiału więcej alkaloidów, które są zasadami. Więcej wejdzie w roztwór.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1534 / 204 / 0
I znowu głupoty, że trzeba zakwaszać płyn do płukania ziaren. Głupota jak zwykle jak każde gówno wybija na wierzch szamba.
Nauczcie się wreszcie niedouczone dzieci, że morfina w soku mlecznym maku - czyli w tym, co oblepia ziarenka, występuje w postaci trzech soli, kwasów: siarkowego, mlekowego i mekonowego. Wszystkie znakomicie rozpuszczalne w wodzie, ile jeszcze razy trzeba to powtarzać, do qrwy nędzy!?
  • 299 / 88 / 0
Jest jedno ale - jak spojrzysz na tradycyjna metode preparowania opium (te bez podgrzewania) to tam zachodza (powoli) procesy enzymatyczne skutkujace alkalizacja materialu. Nie jest przypadkiem tak, ze w postaci soli ww. kwasow morfina wystepuje w zywej i swiezo scietej roslinie - tu pelna zgoda, natomiast pozniej juz niekoniecznie - w zaleznosci od czasu i warunkow przechowywania?

PS. Jeszcze stare badanie ktore swego czasu Lol wrzucal - https://www.oregonpainguidance.org/wp-c ... iences.pdf
mimo wszystko wydajnosc ekstrakcji jest jednak na korzysc zakwaszonej goracej wody, aczkolwiek nie sa to szczegolnie powalajace roznice (vide FIG1).
  • 3177 / 889 / 5
Przy zerowej tolerce jaką ilość najlepiej spróbować żeby było bezpiecznie? Jestem w Tajlandii i może na zakupach gdzies zobaczę - a nóż widelec się trafi klepliwy %-D
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 1 / / 0
w czasach jak maki były szeroko dostępne to zawsze piłem bez kwasku, później przy mniejszej dostępności zacząłem dolewać i jedynie wkurwiałem się że nie byłem w stanie ocenić klepliwości po smaku roztworu
z resztą gdy land wycofał francuzy to i tak nawet to co próbowałem ledwo co smyrało
Uwaga! Użytkownik Nuggatt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 66 / 0
Ciekawe ocb z brakiem francuzów... Ani baka, ani nikt francuskiego maku nie sprowadza od ilu to już? Kurwa, kiedyś to sie nawet rowerem jechało kilkanascie kilometrow z rozjebaną nogą z wiedzą, ze przynajmniej baka 549 sie trafi i chociaz troche sie ugrzeje człek.
  • 161 / 11 / 0
Kiedyś robiłem płukankę, z poleconych bakkalandow. Zalałem zbyt duża ilością wody, bo próbowałem wypić litr. Po dwóch, trzech łykach nastąpiły wymioty. Opiaty są dla biednych, cierpiących ludzi wprowadzone.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.