Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej. Ja wyhodowałem APE i wyruszyłem, zmielilem no i zacząłem przygodę. Trochę poczytałem jakie ilości najlepiej spożyć, ale tak jakoś było mi mało... I zacząłem dorzucać... I dorzucać... I dorzucać... I w końcu zjadłem zmielonego suszu około 15g i szału nie było. Żadnych kolorowych wzorków itp. Resztę tego suszu postanowiłem po prostu spalić w lufie 😂 I tak paliłem i paliłem.... W sumie jak spojrzałem w lustro to wyglądałem dość dziwnie, ale na taką ilość to raczej powinienem się z kosmiczną egzystencją witać. W sumie tak się skończyło że po kilku godzinach wpadł do mnie mój wspólnik i nawciagalismy się Krystyny i tyle w temacie. Mam porównanie z LSD i z ręką na sercu szczerze polecam LSD ponad wszystkie prochy świata. Najlepszy trip w życiu był na kwasiku. Pozdrawiam Was!
  • 3220 / 910 / 5
15g suchych cię nie zrobiło ani trochę? Ile pierwsza wrzuta była?
Leki jakieś bierzesz? Jak suszyłeś.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 14 / 7 / 0
@Neuronek

Finalnie wziąłem właśnie 2g suszonych i było bardzo milusio, podjazdu do kwasu to nie ma ale też mam wrażenie że bani nie ryje tak ostro;) dziewczyna wzięła 1.5g i oprócz mocnego bodyload'u i krótkiego płaczu też się dobrze czuła. Jakby ktoś kiedyś szukał odpowiedzi na samo pytanie to wydaje mi się za dawka jeden gram APE'A na pierwszy raz jest zdrowo rozsądkowa :grzybki: :grzybki:
  • 2 / / 0
16 sierpnia 2024dawidczerwonka2023 pisze:
Wczoraj około 19:30 zjadłem 1.6 grzyba odmiana mazatec to był pierwszy raz, czytałem że to zadziała od 30minut do godziny, nic nie czułem godzinę dwie od wzięcia dopiero po 3 godzinie nagle zlal mnie pot było mi duszno nie dobrze na brzuchu gdzieś jeszcze z półtorej godziny bardzo źle się czulem aż poszedłem spać, wie ktoś co to było? Źle mi weszło czy o chuj tu chodzi? Zupełnie nie tego się spodziewałem
Miałem podobną sytuację, choć efekt pojawił się szybciej. Golden teacher od znanego polskiego producenta, ok. 2 gramy. Zimny pot, dreszcze, ból brzucha (nie mdłości), psychicznie bardzo ciężko. Następnego dnia stan podgorączkowy. Tak bywa czy to jednak dziwne?
  • 1455 / 596 / 0
@dg4wersgdf tak byc nie powinno , bycmoze material byl splesnialy albo zainfekowany . Jesli chcesz miec pewnosc najlepiej wyhoduj wlasny growkit , na forum jest o tym caly watek mozna zamowic z clearnetu .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2 / / 0
@CieplaPoduszka Nieprecyzyjnie się wyraziłem - to były grzyby wyhodowane przeze mnie z growkitu zamówionego w clearnecie. Wydaje mi się, że nie miały pleśni, ale może czegoś nie zauważyłem? Anyway, dzięki za odpowiedź.
  • 1077 / 125 / 3
5 g matzpena ok godziny 20. Jest jak zawsze po grzybach kurwa niesamowicie.
  • 496 / 149 / 0
Mam w planach 2 tripy, jeden z 3 znajomych i jeden raczej solo, a nawet jeśli nie solo to skończyłoby się to na 2 osobnych tripach obok siebie, ponieważ chcę w końcu zmierzyć się z heroic dose grzybów. Śmierć ego mi się zdarzała, ale nie po grzybach, a z opisów wynika, że grzybowe śmierci ego są bardzo jakościowe w porównaniu do innych psychodelików. Tak więc jeszcze nad kilkoma rzeczami się zastanawiam. Przede wszystkim lemon tek. Nigdy nie próbowałem jak działa lemontek, więc jeden z tripów bym pewnie zrobił z cytryną, tylko się zastanawiam który. Jak myślicie pierwszy trip zrobić normalnie, a heroic dose na lemon teku czy odwrotnie?
  • 487 / 294 / 0
Powiem Ci tak: teraz się zastanawiasz nad sekwencją, a po wszystkim stwierdzisz i tak, że to nie miało znaczenia. Ja zrezygnowałem z cytryn, gdy okazało się, że na mnie największy wpływ ma to, jak mocno rozdrobione są kapelusze, a nie kwaśne środowisko. LT wydawał się ładować szybciej, jednak po czasie nie jestem w stanie stwierdzić, czy tak było na pewno. Teraz widzę różnicę w czasie ładowania między poszczególnymi odmianami - i tak APE zaczynają mną trzepać już po 10-15 minutach, zaś Goldeny/Mckennaii standardowo czekają 30 minut do pierwszych, poważnych efektów.

Wracając jednak do heroic dose i lemona, to na pewno warto sprawdzić i nie ma co się cykać, szczególnie jak się jest tak wprawionym w psychodelii jak Ty, omertse.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 496 / 149 / 0
No tylko zastanawiam się od której strony najlepiej do tego podejść by najlepiej dostrzec różnice pomiędzy lemon tekiem a nie itp. choć w sumie tak czy inaczej zawsze każdy trip jest inny. A to że będę się zastanawiał na ile to się różniło przez set and setting, na ile przez odmianę a na ile lemon teka to trudno, chyba nie ma opcji by po jednym lemon teku stwierdzić co wolę, trzeba kilka razy tak i tak porobić i obserwować.
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.