Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 583 / 6 / 0
kuhwa przejrzyj chociaz pare stron watku ogolnego i "Tramal - pierwszy raz " i wszystko jest opisane szczegolowo, ciezko taK?
  • 405 / 26 / 26
Witam.
Mam Tramal tabletki po 50mg, tylko, że ... data ważności wygasła w 2005r.. Myślicie, że będzie to jeszcze działać? Warto spróbować, bo w sumie mam trochę tego i po co marnować :D
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 476 / 4 / 0
Wczoraj szamałem zolpi i tak się zastanawiałem podczas bycia na bani, czy gdyby zmiksować go z powiedzmy 350mg trampka to byłoby fajnie? Próbował może ktoś takiego ekscentrycznego pomysłu? Dodam, że nie pakowałbym zolpi nie wiadomo ile, bo po większych ilościach jest amnezja a to oczywiście dobrze nie służy.
  • 298 / / 0
Zawsze do tramadolu miałem clonazepam i brałem jednorazowe dawki dochodzące do 1200mg i nigdy nic złego się nie wydarzyło. Teraz niestety mam tylko 20 tabletek relanium po 5mg. Czy to relanium zapewni mi podobny komfort i bezpieczeństwo? I jak rozplanować te 20 sztuk na całą butlę 96ml?
  • 583 / 6 / 0
qqq111 pisze:
Czy to relanium zapewni mi podobny komfort i bezpieczeństwo? I jak rozplanować te 20 sztuk na całą butlę 96ml?
tak
2,5mg rolki starczy przeciwdrgawkowo do kazdej dawki tramca.
butla to max 20 dni przy malych dawkach wiec mozesz nawet 5mg relanium brac
  • 298 / / 0
Dziękuję inso, uspokoiłeś mnie.
  • 94 / / 0
Czy alprazolam uchroni przed padaką/drgawkami, czy nie ma co brać (bo zwiększy tylko depresję oddechową)?

EDIT: Już zjadłem na wszelki wypadek (0,5 mg), chociaż nie lubię alpry bo to demon którego wolę unikać, mam za to inne pytanie: czy palenie szlugów ma jakikolwiek wpływ na możliwość wystąpienia padaki potramalowej? Jak rozpoznać że padaka się zbliża? P.S. W ogóle to nie wiem czego się obawiam, bo wziąłem tylko 150 mg (tyle mnie kopie mocno już po raz któryś - wiem że to nieprawdopodobne, lecz jak widać jednak możliwe), ale mam złe przeczucie że tym razem coś będzie nie tak.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013 przez hyperprzemo, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1343 / 18 / 0
hyperprzemo pisze:
Czy alprazolam uchroni przed padaką/drgawkami, czy nie ma co brać (bo zwiększy tylko depresję oddechową)?

EDIT: Już zjadłem na wszelki wypadek (0,5 mg), chociaż nie lubię alpry bo to demon którego wolę unikać, mam za to inne pytanie: czy palenie szlugów ma jakikolwiek wpływ na możliwość wystąpienia padaki potramalowej? Jak rozpoznać że padaka się zbliża? P.S. W ogóle to nie wiem czego się obawiam, bo wziąłem tylko 150 mg (tyle mnie kopie mocno już po raz któryś - wiem że to nieprawdopodobne, lecz jak widać jednak możliwe), ale mam złe przeczucie że tym razem coś będzie nie tak.
padaka bedzie, jezeli nie bedziesz panował nad ruchami konczyn i ewent. s&s. Na mnie 50-100 działa juz mocno, 200 to ostra przesada, a padaka jezeli juz była to baaardzo mała, małe ruchy konzyn
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 1 raz.
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 94 / / 0
200 mg tramadolu to ostra przesada? Mam zamiar następnym razem tyle wziąć, bo mnie już 150 mniej klepie (nie czuje już tak serotoniny - a generalnie po to biorę trampka, bo nie jestem jakimś specjalnym zwolennikiem opiatów) Po tym jak wziąłem alprę jest cudnie i wszelki złe myśli o padace zniknęły, nic mną nie telepie i jest fajnie. Z tego co przeczytałem wstecz to lepiej jednak rolki sobie załatwić do trampka niż alprę, prawda? Myślicie że biorąc raz na tydzień-dwa można się uzależnić od tramadolu?
  • 1343 / 18 / 0
200mg to nie ostra przesada, ale w moim przypadku tzw. tramalowy kac - niskie cisnienie z bólem głowy, nudności, itp.

Rolke oczywisciej lepiej, poniewaz alpra lepiej działa na lęki, rolka jest bardziej na drgawki.

Te dawki przez tydzien-dwa nie niosa nic strasznego. Tyle ze u mnie po półrocznym braniu pojawiły sie stany lekowe
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Zablokowany
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.