Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 536 / 3 / 0
peszel pisze:
Ja mam całkowicie odmienne odczucia euforia od GBL jest znacznie silniejsza i bardziej naturalna od alkoholowej, za to alkohol mocniej mnie uspokaja i ma znacznie wyraźniejsze działanie przeciwlękowe
Niestety do czasu. Po dłuższym używaniu mija to bezpowrotnie. Wtedy giebl staje na równi z alko. Nawet niżej ze względu na smak.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 5774 / 1184 / 43
Według mnie :
alkohol - GBL
+ Czas działania
+ relaks
trzeźwość myślenia +
euforia +
gadatliwość +
Cena +
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 78 / 1 / 0
GBL:
Szybsze się wjebanie -
Cena +
Faza -

alkohol:
Faza +
Cena -
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 3206 / 176 / 0
M864 pisze:
peszel pisze:
Ja mam całkowicie odmienne odczucia euforia od GBL jest znacznie silniejsza i bardziej naturalna od alkoholowej, za to alkohol mocniej mnie uspokaja i ma znacznie wyraźniejsze działanie przeciwlękowe
Niestety do czasu. Po dłuższym używaniu mija to bezpowrotnie. Wtedy giebl staje na równi z alko. Nawet niżej ze względu na smak.
Mówisz o ciągach czy także o np. cotygodniowej imprezie na gieblu (kilka godzin polewania)?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
a jak wyglada neurotoksycznosc GBL i alko ?
ktore ma bardziej destrukcyjny wplyw na zwoje i w jakim stopniu ? nie pogardzil bym jakimis badaniami na ten temat :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 11 / / 0
O wiele bardziej destrukcyjny jest GBL niz nasza polska woda. W końcu-plyn do felg.
Wybieram w 100% alko
  • 247 / 2 / 0
a etanol to w końcu płyn do spryskiwaczy itp...
  • 338 / 1 / 0
etanol to rozpuszczalnik który denaturuje białka.
Takie gdybanie o szkodliwości nic nie daje ponieważ liczy się dawka i metabolizm.
  • 211 / 6 / 0
Zakładając, że nie będziemy wpadać w ciągi ( :-D jasne) i użytkować np co tydzień w piątek i sobotę to w stosunku do alko jaka może być toksyczność ?
  • 78 / 1 / 0
Zerowa? :) GBL wbrew opiniom nie jest jakoś mocno szkodliwy - o ile nie jest pity w ciągach. A o to łatwo - nawet nie zauważysz a już walisz 24/7 bo jest fajnie :). Na forum są użytkownicy co piją po parę lat. Ja pije drugi rok - i normalnie funkcjonuje. Stan zdrowia: wzorowy. Tylko ciągi dawały mi się we znaki - rozjebany sen, zmęczenie, drętwienie kończyń, refluks, otępienie, ostra delirka po odstawieniu cold turkey... Nie polecam pić w ciągach. Ale to łatwo powiedzieć...

Jeżeli chcesz pić raz w tygodniu w weekend - to raczej sobie krzywdy nie zrobisz. Tyle że łatwo to się może przemienić w ciąg... Uważaj. Ja wylądowałem 3 razy w szpitalu (urwany film - przesadziłem z gieblem)

Obecnie 4 miesiąc abstynencji i niedługo zamawiam 100ml - na miesiąc czasu, też żeby nie pić w ciągu, tylko raz, dwa polania wieczorkiem, codziennie. I to już jest za dużo, ale nie wiem dlaczego tak mnie ciągnie do tego ścierwa... A przez nie straciłem dwie dobre prace i narobiłem "maniany"...
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.