Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 536 / 3 / 0
peszel pisze:
Ja mam całkowicie odmienne odczucia euforia od GBL jest znacznie silniejsza i bardziej naturalna od alkoholowej, za to alkohol mocniej mnie uspokaja i ma znacznie wyraźniejsze działanie przeciwlękowe
Niestety do czasu. Po dłuższym używaniu mija to bezpowrotnie. Wtedy giebl staje na równi z alko. Nawet niżej ze względu na smak.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 5985 / 1237 / 43
Według mnie :
alkohol - GBL
+ Czas działania
+ relaks
trzeźwość myślenia +
euforia +
gadatliwość +
Cena +
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 1 / 0
GBL:
Szybsze się wjebanie -
Cena +
Faza -

alkohol:
Faza +
Cena -
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 3205 / 176 / 0
M864 pisze:
peszel pisze:
Ja mam całkowicie odmienne odczucia euforia od GBL jest znacznie silniejsza i bardziej naturalna od alkoholowej, za to alkohol mocniej mnie uspokaja i ma znacznie wyraźniejsze działanie przeciwlękowe
Niestety do czasu. Po dłuższym używaniu mija to bezpowrotnie. Wtedy giebl staje na równi z alko. Nawet niżej ze względu na smak.
Mówisz o ciągach czy także o np. cotygodniowej imprezie na gieblu (kilka godzin polewania)?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
a jak wyglada neurotoksycznosc GBL i alko ?
ktore ma bardziej destrukcyjny wplyw na zwoje i w jakim stopniu ? nie pogardzil bym jakimis badaniami na ten temat :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 11 / / 0
O wiele bardziej destrukcyjny jest GBL niz nasza polska woda. W końcu-plyn do felg.
Wybieram w 100% alko
  • 247 / 2 / 0
a etanol to w końcu płyn do spryskiwaczy itp...
  • 338 / 2 / 0
etanol to rozpuszczalnik który denaturuje białka.
Takie gdybanie o szkodliwości nic nie daje ponieważ liczy się dawka i metabolizm.
  • 211 / 6 / 0
Zakładając, że nie będziemy wpadać w ciągi ( :-D jasne) i użytkować np co tydzień w piątek i sobotę to w stosunku do alko jaka może być toksyczność ?
  • 78 / 1 / 0
Zerowa? :) GBL wbrew opiniom nie jest jakoś mocno szkodliwy - o ile nie jest pity w ciągach. A o to łatwo - nawet nie zauważysz a już walisz 24/7 bo jest fajnie :). Na forum są użytkownicy co piją po parę lat. Ja pije drugi rok - i normalnie funkcjonuje. Stan zdrowia: wzorowy. Tylko ciągi dawały mi się we znaki - rozjebany sen, zmęczenie, drętwienie kończyń, refluks, otępienie, ostra delirka po odstawieniu cold turkey... Nie polecam pić w ciągach. Ale to łatwo powiedzieć...

Jeżeli chcesz pić raz w tygodniu w weekend - to raczej sobie krzywdy nie zrobisz. Tyle że łatwo to się może przemienić w ciąg... Uważaj. Ja wylądowałem 3 razy w szpitalu (urwany film - przesadziłem z gieblem)

Obecnie 4 miesiąc abstynencji i niedługo zamawiam 100ml - na miesiąc czasu, też żeby nie pić w ciągu, tylko raz, dwa polania wieczorkiem, codziennie. I to już jest za dużo, ale nie wiem dlaczego tak mnie ciągnie do tego ścierwa... A przez nie straciłem dwie dobre prace i narobiłem "maniany"...
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.