Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy bacopa działa wedlug Ciebie?
1.Tak
26
49%
2.Trochę
15
28%
3.Nie
7
13%
4.Działa ale po czasie.
5
9%

Liczba głosów: 53

ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
Dobra, to zalewam
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 605 / 156 / 0
Ło kurwa, trochę się przeciągnęło. Z dwa miechy naciągania, potem dwa w lodówce nieruszane.
Dzisiaj przyjąłem jedną łyżkę tej nalewki przed pracą. Smak jak dobrze sfermentowane bajoro.
Czy to jest możliwe, żeby zaczęło działać od 'day one'? W ogóle mam takie wrażenie, że nalewki z ziółek działających na serotoninę (dziurawiec, aksamitka, różeniec, teraz bacopa) powodują u mnie humor gitówe już w ten sam dzień.
Ma prawo tak być, czy to też moja wkrętka? Depresji nie mam, ale powodów do zadowolenia mało.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2975 / 1638 / 35
Nalewka tak działa zwłaszcza bacopa jest hardcorem. Pamiętaj tylko , że ona jest mocna.
@lysy666 dawaj małą dawkę (ale spokojnie) z pluskwicy groniastej do nalewki końcówka z łyżeczki od herbaty dosłownie .Uwierz twoje życie odmieni się na zawsze ale nie ładuje za dużo w tym miksie z bacopa wzmocnisz ja !
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 72 / 5 / 0
ogólnie jestem lękowcem z natury, czy na kogoś bacopa działała w negatywny sposób, tj zamiast uspokojenia wzmagała stres,(może podbija neuroprzekaźniki działające stresowo) bo takie coś odczuwam po 3 tygodniach brania, czuje ze bardziej sie stresuje, nawet wydaje mi się że, alpra słabiej przy niej działa
  • 25 / 1 / 0
Mam pytanie biorę codziennie 1mg clonazepamu i jak to ma się z interakcją z Bacopa? Moge spokojnie stosować bacopa ekstrakt 500mg i clonazepam 1mg codziennie?
  • 77 / 2 / 0
Bacopa + Inozytol oraz kurkuma nie będzie za dużym mixem?

Kurkumę biorę ponad 2 lata, Inozytol od kwartału, chciałbym spróbować bacopy :)
  • 9410 / 1845 / 2
Ja dziś machnąłem kolejny napar z brajmi. pije odnbodsj wtorku ale dziś mnie wręcz ścięło z nóg. Normalnie wszytko jak pod wodą. Dźwięk rozmyty, ruchu utrudnione. I tak trzymało się dobre 40-60min. Po ok godzinie zaczęło puszczac. Pojawiło się uczucie "odetkania".
Ciekawe. Nigdy tak nie miałem.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 77 / 2 / 0
@Stteetart w Bakopie jestem dość świeży, z racji wygody jak i lenistwa biorę ją w kapsach (tak, wiem co o tym myślisz xd) i nabrałem do niej szacunku.

Gdy do porannego codziennego mojego mixu w którym od kilku tyg jest też Bakopa dorzucę dodatkowe tabsy-suple na rozbudzenie, to właśnie obecność brahmi dała mi kilka razy poczuć coś na wzór leeekiego zwiastunu ZS. Ma to potencjał a co dopiero B musi robić w naparze.

P.S. sprawdź PW ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.