Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy bacopa działa wedlug Ciebie?
1.Tak
26
49%
2.Trochę
15
28%
3.Nie
7
13%
4.Działa ale po czasie.
5
9%

Liczba głosów: 53

ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
Dobra, to zalewam
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 605 / 156 / 0
Ło kurwa, trochę się przeciągnęło. Z dwa miechy naciągania, potem dwa w lodówce nieruszane.
Dzisiaj przyjąłem jedną łyżkę tej nalewki przed pracą. Smak jak dobrze sfermentowane bajoro.
Czy to jest możliwe, żeby zaczęło działać od 'day one'? W ogóle mam takie wrażenie, że nalewki z ziółek działających na serotoninę (dziurawiec, aksamitka, różeniec, teraz bacopa) powodują u mnie humor gitówe już w ten sam dzień.
Ma prawo tak być, czy to też moja wkrętka? Depresji nie mam, ale powodów do zadowolenia mało.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2957 / 1598 / 35
Nalewka tak działa zwłaszcza bacopa jest hardcorem. Pamiętaj tylko , że ona jest mocna.
@lysy666 dawaj małą dawkę (ale spokojnie) z pluskwicy groniastej do nalewki końcówka z łyżeczki od herbaty dosłownie .Uwierz twoje życie odmieni się na zawsze ale nie ładuje za dużo w tym miksie z bacopa wzmocnisz ja !
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 62 / 5 / 0
ogólnie jestem lękowcem z natury, czy na kogoś bacopa działała w negatywny sposób, tj zamiast uspokojenia wzmagała stres,(może podbija neuroprzekaźniki działające stresowo) bo takie coś odczuwam po 3 tygodniach brania, czuje ze bardziej sie stresuje, nawet wydaje mi się że, alpra słabiej przy niej działa
  • 25 / 1 / 0
Mam pytanie biorę codziennie 1mg clonazepamu i jak to ma się z interakcją z Bacopa? Moge spokojnie stosować bacopa ekstrakt 500mg i clonazepam 1mg codziennie?
  • 72 / 2 / 0
Bacopa + Inozytol oraz kurkuma nie będzie za dużym mixem?

Kurkumę biorę ponad 2 lata, Inozytol od kwartału, chciałbym spróbować bacopy :)
  • 9367 / 1820 / 2
Ja dziś machnąłem kolejny napar z brajmi. pije odnbodsj wtorku ale dziś mnie wręcz ścięło z nóg. Normalnie wszytko jak pod wodą. Dźwięk rozmyty, ruchu utrudnione. I tak trzymało się dobre 40-60min. Po ok godzinie zaczęło puszczac. Pojawiło się uczucie "odetkania".
Ciekawe. Nigdy tak nie miałem.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 72 / 2 / 0
@Stteetart w Bakopie jestem dość świeży, z racji wygody jak i lenistwa biorę ją w kapsach (tak, wiem co o tym myślisz xd) i nabrałem do niej szacunku.

Gdy do porannego codziennego mojego mixu w którym od kilku tyg jest też Bakopa dorzucę dodatkowe tabsy-suple na rozbudzenie, to właśnie obecność brahmi dała mi kilka razy poczuć coś na wzór leeekiego zwiastunu ZS. Ma to potencjał a co dopiero B musi robić w naparze.

P.S. sprawdź PW ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.