Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 115 / 3 / 0
no nie wiem czego sie spodziewasz pukajac majke, która jest bardzo subtelna, na fenta albo buprę, gdzie ten pierwszy jest mordercą a bupra zapycha receptory jak nic :D Nawet helu byś dobrego za bardzo nie poczuł.
Uwaga! Użytkownik lazarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 7 / 0
Zdecydowanej odpowiedzi dać nie można, ale zapewne wszystkie te czynniki miały swój udział, tylko można gdybac, który czynnik miał największe znaczenie. Oczywiście że fent mógł zmienić wejście morfiny. Dużo by o tym pisać dlaczego, ale zdecydowanie namawiam, aby przy sporadycznym zażywaniu, to w danym dniu podawać albo morfine albo fentanyl. Szczególnie niebezpieczna wydaje mi się sytuacja odwrotna, tj podanie fentanylu na morfine. A co do bupry, to jest to przecież częściowy antagonista receptorów opi, do tego ten antagonizm bupry jest dość wyraźny, więc jest to chyba oczywistość, że bupra mogła mieć wielki udział w tym zjawisku.
.
Też NAPEWNO wpływ na wejście ma dwu etapowe podanie iv. Podanie iv etapami najczęściej całkowicie niweczy efekt tzw kopa, czyli efekt nagłego wejścia. Czyli nie należy się temu dziwić.
.
Napisałeś coś o astmie. Jeżeli zażywasz kortykosteroidy, to masz po eufori... Na marginesie, jeżeli masz pełną astmę z pełnymi objawami napadowymi, oraz wyraźne objawy alergi, jeżeli masz z tym jakieś problemy, to radzę abyś do mnie napisał, ale chodzi o konkretne problemy. Na Śląsku było bardzo wielu heroinistów, którzy mieli silną astmę i alergie, dlatego znam te problemy bardzo dobrze. Pamiętaj że niektóre substancje wywołują u astmatyków dramatyczny skurcz oskrzeli i groźny wstrząs. W takich przypadkach nawet nie próbuj ratować się popularnymi antyhistaminami, bo w tak ciężkich sytuacjach trzeba już całkiem innych leków. Te osoby miały przy sobie pełne zestawy antywstrząsowe i silne leki rozkurczowe.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2141 / 282 / 0
A napiszcie mi jak wasze doswiadczenia z M/H i fetą? U mnie stymulanty psują opiaty, zawsze. Natomiast opiaty poprawiają stymulanty, jakoś nigdy mnie to nie dziwilo. Za to sporo osób uważa, ze jak biorą fetę to mniej M/H potrzebują. Niektórzy mówili, ze później skręt przychodzi, no top jakoś tam moge sobie wyjaśnic, w końcu jak jesteśmy naspidowani to skręta nie czuć wcale albo mniej dokucza. Ale dlaczego jak towaru jest malo to ludzie sypia proszek? Standardowo wala 0,5-1g fety na dzialke opiatu (ale też słaba feta teraz jest). Jak ktoś się słabo porobi chujową cwiartką to mówił, że jakby chociaż cwierć grama proszku było to by sie porobil w sam raz. Może to tylko feta daje taki synergizm? chociaż RC też sporo osób lubi do opiatów. Raz ktos mi zarzucil, ze malo w życiu wyćpalem (może i racja, 8 lat dopiero biorę opio) skoro wolę opiaty bez proszku. Ale ja naprawdę nienawidzę sty,ulantów, czasem mogę pstryknać cos co krótko dziala i koniec, nawet malutkie dawki typu 15mg etylofenidatu, zeby nie spać w dzień badzo źle na mnie wplywaja. I np. lepiej mi sie pracuje na trzeźwo niż po stymul;antach, a najlepiej po opiatach. stymulanty mogłyby dla mnie zniknąć całkiem.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 880 / 23 / 0
Mam dokładnie tak samo i kilkanaście prób musiało upłynąć żeby pojąć że stymulanty nie są dla mnie...

A tak wgl to dla kogo są? :rolleyes:
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1037 / 10 / 0
@Motor
Astmę mam lekką; nie biorę na to nic, jedynie w okresach pełnego pylenia (na pyłki mam uczulenie) zdarza mi się wdychnąć raz czy dwa z jakiegoś inhalatora, ale to tyle. Także o mnie się nie bój - tym bardziej, że wiem co i czym grozi ;)

Natomiast jeśli rzeczywiście jest tak, że przerywane i powtórne pukanie powoduje brak wjazdu, to ja w tym widziałbym przyczynę. Bo tak robiłem chyba za każdym razem. Następnym razem spróbuję już podać za pierwszym podejściem i do końca od razu. We'll see.
  • 343 / 7 / 0
@GP, zjawisko używania opiatów wraz ze stymulantami, jest ogromnym problemem i to jest całkiem osobne zagadnienie. Na to by trzeba poświęcić osobny cały dział... Często ludzie są w trwałym uzależnieniu od mixu opio ze stymulantami, takie osoby zrobią wszystko, aby zażywać i opio i stymulanty.
.
Też na programach metadonowych dobieranie różnych stymulantów jest bardzo poważnym problemem, te zjawisko prowadzi do równie tragicznych skutków jak mieszanie opio z psychotropami (np. klony)
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 443 / 7 / 47
Parę razy waliłem w jednej pompce opio ze stymulantem, a wielokrotnie brałem takie miksy przy innych drogach podania (opio doustnie, spidy donosowo/doustnie), lecz to wszystko było dość dawno temu, gdy byłem młody i głupi ;).

Za czasów gdy jeszcze nie byłem w ciągu na opiatach walonych i.v., to miks tramadolu z metkatem (w jednej pompce i.v.) działał na mnie wybornie %-D. Naprawdę jedno z najbardziej przyjemnych połączeń jakie pamiętam i fajny wjazd miało.
Na równi z tym podobało mi się branie kodeiny chwilę po wciąganym mefedronie. Także występowała doskonała synergia i euforia była wyśmienita i jakby "pełna" czy też "wszechstronna". Dość podobnie było z kodą po metylonie.
Zdarzyło się też brać fenta z metkatem w jednej pompce i.v. - wjazd chyba był niesamowity, ale (jak dobrze pamiętam) bardzo szybko zeszło i po chwili nie było już zupełnie nic czuć.
Natomiast majka z kotem i.v. była wielkim rozczarowaniem - spodziewałem się super wjazdu i synergii, a metkat zabił totalnie morfinową magię i jej wjazd.

Ogólnie to serdecznie odradzam takie eksperymenty! To kurewsko niezdrowe i niebezpieczne połączenia, mogą być nawet śmiertelne. Przede wszystkim odradzam metkata z domowej syntezy, gdyż jest to niezmiernie toksyczne chujstwo - wiele osób na forum opisywało uzależnionych z ostrymi objawami parkinsonizmu (poważne i nieodwracalne zaburzenia mowy i chodu) :scared:.
Poza tym, nie ukrywajmy, bardzo przyjemna jest taka synergia. Niektórzy mogliby się od niej poważnie uzależnić. Natomiast wady są chyba większe niż korzyści - brak opiatowej magii, zjazd po spidach (jednak odrobinę zredukowany przez opio), dziwne zachowanie na bani i oczywiście wysoka szkodliwość oraz wyższa cena jednej dawki. Ogólnie to jeżeli ktoś jest typowym fanem opio, to szybko mu się znudzą takie eksperymenty i szybko stwierdzi że spidy są do bani. Jak ja :).
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013 przez opiofan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 343 / 7 / 0
Jeżeli nałóg opioidowy jest ciężki, oraz jeżeli nałóg do stymulantów jest zbrodnią dla psychiki, to połączenie tych nałogów jest piekłem za zycia.
.
Na zachodzie nieomal wszyscy heroinisci przeszli na mix heroinowo- kokainowy, bo taki mix daje pełny wachlarz przyjemności. Mam dużą relacje z Francji, tam nieomal wszyscy heroinisci skończyli na nałogu heroinowo- kokainowym. W Polsce brak jest dostępu do kokainy, dlatego kokaina najczęściej jest zastępywana amfetaminą, mefedronem czy sporadycznie metkaem itp, z kolei często trudnodostępna heroina jest zastępywana morfiną, metadonem, rzadko kodeiną i innym opio.
.
Takie połączenia opio ze stymulantami są dlatego tak strasznie groźne, bo do panicznego strachu przed potwornym skrętem, oraz do samego potwornego skrętu, to dodatkowo dochodzi jeszcze pełny zestaw niewyobrażalnych psychoz i objawów schizofreniczno podobnych, typowych po ciągu amfetaminowym. Do niebezpieczeństw mixu opio-sytymulowego jeszcze trzeba dodać zwielokrotniony głod psychiczny. Psychika człowieka doskonale pamięta stan zwielokrotnionej eufori i ostro domaga się tych substancji, które taką euforie potrafią wywołać!
.
Często ludzie żądają sobie pytanie, co bardziej miłują miłośnicy mixów opio- stymulantowych, tj. czy opio czy stymulanty? Odpowiedź jest zmienna i zależy od okoliczności. Ja z obserwacji wiem, że w czasie skrętu ćpuni zawsze wpierw wydadzą kasę na opio, jednak w chwilach gdy nie ma głodu fizycznego, to każdy wpierw wyda kasę na fetę/mefedron itp. Kurcze, temat rzeka
  • 1141 / 9 / 0
Zróbcie sobie taki o to miks, jeden wam podaje hel z pompki i wy w tym samym czasie zasysacie faję mety %-D
  • 84 / 4 / 0
Zrobcie to sobie przede wszystkim watek o speedballach, bo ten jest o morfinie ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.