Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 115 / 3 / 0
no nie wiem czego sie spodziewasz pukajac majke, która jest bardzo subtelna, na fenta albo buprę, gdzie ten pierwszy jest mordercą a bupra zapycha receptory jak nic :D Nawet helu byś dobrego za bardzo nie poczuł.
Uwaga! Użytkownik lazarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 7 / 0
Zdecydowanej odpowiedzi dać nie można, ale zapewne wszystkie te czynniki miały swój udział, tylko można gdybac, który czynnik miał największe znaczenie. Oczywiście że fent mógł zmienić wejście morfiny. Dużo by o tym pisać dlaczego, ale zdecydowanie namawiam, aby przy sporadycznym zażywaniu, to w danym dniu podawać albo morfine albo fentanyl. Szczególnie niebezpieczna wydaje mi się sytuacja odwrotna, tj podanie fentanylu na morfine. A co do bupry, to jest to przecież częściowy antagonista receptorów opi, do tego ten antagonizm bupry jest dość wyraźny, więc jest to chyba oczywistość, że bupra mogła mieć wielki udział w tym zjawisku.
.
Też NAPEWNO wpływ na wejście ma dwu etapowe podanie iv. Podanie iv etapami najczęściej całkowicie niweczy efekt tzw kopa, czyli efekt nagłego wejścia. Czyli nie należy się temu dziwić.
.
Napisałeś coś o astmie. Jeżeli zażywasz kortykosteroidy, to masz po eufori... Na marginesie, jeżeli masz pełną astmę z pełnymi objawami napadowymi, oraz wyraźne objawy alergi, jeżeli masz z tym jakieś problemy, to radzę abyś do mnie napisał, ale chodzi o konkretne problemy. Na Śląsku było bardzo wielu heroinistów, którzy mieli silną astmę i alergie, dlatego znam te problemy bardzo dobrze. Pamiętaj że niektóre substancje wywołują u astmatyków dramatyczny skurcz oskrzeli i groźny wstrząs. W takich przypadkach nawet nie próbuj ratować się popularnymi antyhistaminami, bo w tak ciężkich sytuacjach trzeba już całkiem innych leków. Te osoby miały przy sobie pełne zestawy antywstrząsowe i silne leki rozkurczowe.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2141 / 282 / 0
A napiszcie mi jak wasze doswiadczenia z M/H i fetą? U mnie stymulanty psują opiaty, zawsze. Natomiast opiaty poprawiają stymulanty, jakoś nigdy mnie to nie dziwilo. Za to sporo osób uważa, ze jak biorą fetę to mniej M/H potrzebują. Niektórzy mówili, ze później skręt przychodzi, no top jakoś tam moge sobie wyjaśnic, w końcu jak jesteśmy naspidowani to skręta nie czuć wcale albo mniej dokucza. Ale dlaczego jak towaru jest malo to ludzie sypia proszek? Standardowo wala 0,5-1g fety na dzialke opiatu (ale też słaba feta teraz jest). Jak ktoś się słabo porobi chujową cwiartką to mówił, że jakby chociaż cwierć grama proszku było to by sie porobil w sam raz. Może to tylko feta daje taki synergizm? chociaż RC też sporo osób lubi do opiatów. Raz ktos mi zarzucil, ze malo w życiu wyćpalem (może i racja, 8 lat dopiero biorę opio) skoro wolę opiaty bez proszku. Ale ja naprawdę nienawidzę sty,ulantów, czasem mogę pstryknać cos co krótko dziala i koniec, nawet malutkie dawki typu 15mg etylofenidatu, zeby nie spać w dzień badzo źle na mnie wplywaja. I np. lepiej mi sie pracuje na trzeźwo niż po stymul;antach, a najlepiej po opiatach. stymulanty mogłyby dla mnie zniknąć całkiem.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 880 / 23 / 0
Mam dokładnie tak samo i kilkanaście prób musiało upłynąć żeby pojąć że stymulanty nie są dla mnie...

A tak wgl to dla kogo są? :rolleyes:
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1037 / 10 / 0
@Motor
Astmę mam lekką; nie biorę na to nic, jedynie w okresach pełnego pylenia (na pyłki mam uczulenie) zdarza mi się wdychnąć raz czy dwa z jakiegoś inhalatora, ale to tyle. Także o mnie się nie bój - tym bardziej, że wiem co i czym grozi ;)

Natomiast jeśli rzeczywiście jest tak, że przerywane i powtórne pukanie powoduje brak wjazdu, to ja w tym widziałbym przyczynę. Bo tak robiłem chyba za każdym razem. Następnym razem spróbuję już podać za pierwszym podejściem i do końca od razu. We'll see.
  • 343 / 7 / 0
@GP, zjawisko używania opiatów wraz ze stymulantami, jest ogromnym problemem i to jest całkiem osobne zagadnienie. Na to by trzeba poświęcić osobny cały dział... Często ludzie są w trwałym uzależnieniu od mixu opio ze stymulantami, takie osoby zrobią wszystko, aby zażywać i opio i stymulanty.
.
Też na programach metadonowych dobieranie różnych stymulantów jest bardzo poważnym problemem, te zjawisko prowadzi do równie tragicznych skutków jak mieszanie opio z psychotropami (np. klony)
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 443 / 7 / 47
Parę razy waliłem w jednej pompce opio ze stymulantem, a wielokrotnie brałem takie miksy przy innych drogach podania (opio doustnie, spidy donosowo/doustnie), lecz to wszystko było dość dawno temu, gdy byłem młody i głupi ;).

Za czasów gdy jeszcze nie byłem w ciągu na opiatach walonych i.v., to miks tramadolu z metkatem (w jednej pompce i.v.) działał na mnie wybornie %-D. Naprawdę jedno z najbardziej przyjemnych połączeń jakie pamiętam i fajny wjazd miało.
Na równi z tym podobało mi się branie kodeiny chwilę po wciąganym mefedronie. Także występowała doskonała synergia i euforia była wyśmienita i jakby "pełna" czy też "wszechstronna". Dość podobnie było z kodą po metylonie.
Zdarzyło się też brać fenta z metkatem w jednej pompce i.v. - wjazd chyba był niesamowity, ale (jak dobrze pamiętam) bardzo szybko zeszło i po chwili nie było już zupełnie nic czuć.
Natomiast majka z kotem i.v. była wielkim rozczarowaniem - spodziewałem się super wjazdu i synergii, a metkat zabił totalnie morfinową magię i jej wjazd.

Ogólnie to serdecznie odradzam takie eksperymenty! To kurewsko niezdrowe i niebezpieczne połączenia, mogą być nawet śmiertelne. Przede wszystkim odradzam metkata z domowej syntezy, gdyż jest to niezmiernie toksyczne chujstwo - wiele osób na forum opisywało uzależnionych z ostrymi objawami parkinsonizmu (poważne i nieodwracalne zaburzenia mowy i chodu) :scared:.
Poza tym, nie ukrywajmy, bardzo przyjemna jest taka synergia. Niektórzy mogliby się od niej poważnie uzależnić. Natomiast wady są chyba większe niż korzyści - brak opiatowej magii, zjazd po spidach (jednak odrobinę zredukowany przez opio), dziwne zachowanie na bani i oczywiście wysoka szkodliwość oraz wyższa cena jednej dawki. Ogólnie to jeżeli ktoś jest typowym fanem opio, to szybko mu się znudzą takie eksperymenty i szybko stwierdzi że spidy są do bani. Jak ja :).
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013 przez opiofan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 343 / 7 / 0
Jeżeli nałóg opioidowy jest ciężki, oraz jeżeli nałóg do stymulantów jest zbrodnią dla psychiki, to połączenie tych nałogów jest piekłem za zycia.
.
Na zachodzie nieomal wszyscy heroinisci przeszli na mix heroinowo- kokainowy, bo taki mix daje pełny wachlarz przyjemności. Mam dużą relacje z Francji, tam nieomal wszyscy heroinisci skończyli na nałogu heroinowo- kokainowym. W Polsce brak jest dostępu do kokainy, dlatego kokaina najczęściej jest zastępywana amfetaminą, mefedronem czy sporadycznie metkaem itp, z kolei często trudnodostępna heroina jest zastępywana morfiną, metadonem, rzadko kodeiną i innym opio.
.
Takie połączenia opio ze stymulantami są dlatego tak strasznie groźne, bo do panicznego strachu przed potwornym skrętem, oraz do samego potwornego skrętu, to dodatkowo dochodzi jeszcze pełny zestaw niewyobrażalnych psychoz i objawów schizofreniczno podobnych, typowych po ciągu amfetaminowym. Do niebezpieczeństw mixu opio-sytymulowego jeszcze trzeba dodać zwielokrotniony głod psychiczny. Psychika człowieka doskonale pamięta stan zwielokrotnionej eufori i ostro domaga się tych substancji, które taką euforie potrafią wywołać!
.
Często ludzie żądają sobie pytanie, co bardziej miłują miłośnicy mixów opio- stymulantowych, tj. czy opio czy stymulanty? Odpowiedź jest zmienna i zależy od okoliczności. Ja z obserwacji wiem, że w czasie skrętu ćpuni zawsze wpierw wydadzą kasę na opio, jednak w chwilach gdy nie ma głodu fizycznego, to każdy wpierw wyda kasę na fetę/mefedron itp. Kurcze, temat rzeka
  • 1141 / 9 / 0
Zróbcie sobie taki o to miks, jeden wam podaje hel z pompki i wy w tym samym czasie zasysacie faję mety %-D
  • 84 / 4 / 0
Zrobcie to sobie przede wszystkim watek o speedballach, bo ten jest o morfinie ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.