Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 346 / 87 / 0
W nos nie waliłem, normalnie łykałem, po prostu miałem efekt opuchniętego nosa od środka, że nie szło nim oddychać, xylo na to pomagał, no ale bez sensu codzienne stosowanie
  • 159 / 10 / 0
Kwetiapina jest wręcz stworzona dla mnie super lek pozwala dobrze się wysypiać na 100mg, a 25mg 1-1 w dzień wszystko przechodzi
  • 8 / 1 / 0
Wie ktoś ile potrwa zejście z tego gówna? Jak pierwszy raz była taka sytuacja, to nie myślałam, że to przez brak ketrelu, ale zawsze jak pominę dawkę, następnego dnia wymiotuje albo mam straszne nudności i okropnie nawala mnie głowa. Doszłam póki co tylko do 1 dnia bez niego. Brałam ketrel rok, bez przerwy, zawsze na noc od 25 do 75mg, zeszłam obecnie do 50 i odstawiłam całkowicie wczoraj.
  • 106 / 10 / 0
@velour ja odatawilem z dnia na dzien(brałem 400mg) tzn zastąpiłem promazyną i rewelacja. Polecam
  • 7 / / 0
W ilości 300 IR pomaga uśmierzyć lęki od historii z ćpaniem i fobiami.
  • 7 / / 0
Chyba najbezpieczniejszy neuroleptyk. Nie powoduje objawów pozapiramidowych. Lekko siada na metabolizm. Jednocześnie reguluje emocje i nadaje im pluszowe opakowanie, kasując lęki które są z tyłu głowy. Na wejściu działa lekko rekreacyjnie bo przez jakąś godzine od wzięcia 300 jest efekt hipnotyczny.
  • 19 / 4 / 0
Ciekawe info piszecie, na spanie działa świetnie biorę co najmniej rok i nadal 150mg usypia.
Tyle że na drugi dzień masakra, bez kawy i energoli to nie ruszę się z kanapy a i tak coś jest nie tak cały dzień ze mną. Jest blokada/zahamowanie chęci do robienia czegokolwiek. Co jak się dowiedziałam niedawno to jest lek bardzo nie-wskazany przy ADHD... i weź tu ufaj lekarzom.
A no i czasem z rana wkurwia mnie wszystko dopóki nie wejdzie mi silna kawa.

PS Jak to odstawić z 150mg na noc? Od razu Cold Turkey i kilka nocy nie prześpię? Czy po prostu zmniejszać?
Bo definitywnie rzucam to gówno.
  • 1 / / 0
Hej, tak z ciekawości spytam, biorę od kilku tygodni sporadycznie 50mg na sen. Czy wciąganie kwetiapiny ma jakiś sens??? Czy w jakimś stopniu wzmocni działanie nasenne? Próbował ktoś w ogóle?
  • 5 / / 0
Ja stosuję ketrel nasennie 25mg już miło utula mnie do snu, dawka 50mg dosłownie ścina i nad ranem występuje lekki ból głowy. Co zauważyłem to niweluje mi gonitwę myśli i ich kompulsje. Bardzo dobrze się sprawdza, moce z czystym sercem polecić.
  • 35 / 5 / 0
@ventrae Nie, wciąganie kwetiapiny nie ma żadnego sensu. Kwetiapina szybko się wchłania i maksymalną koncentrację we krwi osiąga w 2 godzinie. Działanie nasenne głównie wynika z blokady receptorów histaminy H1, które kwetiapina całkowicie już nasyca w dawce 50mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.