scalono - detronizator
Chyba najbezpieczniejszy neuroleptyk. Nie powoduje objawów pozapiramidowych. Lekko siada na metabolizm. Jednocześnie reguluje emocje i nadaje im pluszowe opakowanie, kasując lęki które są z tyłu głowy. Na wejściu działa lekko rekreacyjnie bo przez jakąś godzine od wzięcia 300 jest efekt hipnotyczny.
Tyle że na drugi dzień masakra, bez kawy i energoli to nie ruszę się z kanapy a i tak coś jest nie tak cały dzień ze mną. Jest blokada/zahamowanie chęci do robienia czegokolwiek. Co jak się dowiedziałam niedawno to jest lek bardzo nie-wskazany przy ADHD... i weź tu ufaj lekarzom.
A no i czasem z rana wkurwia mnie wszystko dopóki nie wejdzie mi silna kawa.
PS Jak to odstawić z 150mg na noc? Od razu Cold Turkey i kilka nocy nie prześpię? Czy po prostu zmniejszać?
Bo definitywnie rzucam to gówno.
Problem mam jednak taki że nie wiem jak zrobić zamianę bo oczywiście myślami musiałem być gdzieś indziej gdy lekarz do mnie mówił :/
Mam dwa opakowania kwetaplexu xr, jedno 300mg i drugie 400mg. Lekarz mówił coś o redukcji olanzapiny do 5mg i teraz nie wiem co dalej. Wydaje mi się że może powinienem brać 5mg olanzapiny i dołożyć 300 albo 400mg kwety do tego wieczorem, a później już brać samą kwetę w postaci dwóch różnych tabletek. Dobrze kombinuję? Nie chciałbym sobie zrobić kuku, a też nie widzi mi się znów wydawać dwóch stów żeby iść po same instrukcje :/
scalono - detronizator
Głupie pytania zadaję... po prostu zadzwonię do poradni i poproszę o kontakt z lekarzem. Nie mogę już edytować poprzedniego postu więc proszę o scalenie obydwóch albo najlepiej ich usunięcie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.