Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 339 / 86 / 0
W nos nie waliłem, normalnie łykałem, po prostu miałem efekt opuchniętego nosa od środka, że nie szło nim oddychać, xylo na to pomagał, no ale bez sensu codzienne stosowanie
  • 154 / 8 / 0
Kwetiapina jest wręcz stworzona dla mnie super lek pozwala dobrze się wysypiać na 100mg, a 25mg 1-1 w dzień wszystko przechodzi
  • 8 / 1 / 0
Wie ktoś ile potrwa zejście z tego gówna? Jak pierwszy raz była taka sytuacja, to nie myślałam, że to przez brak ketrelu, ale zawsze jak pominę dawkę, następnego dnia wymiotuje albo mam straszne nudności i okropnie nawala mnie głowa. Doszłam póki co tylko do 1 dnia bez niego. Brałam ketrel rok, bez przerwy, zawsze na noc od 25 do 75mg, zeszłam obecnie do 50 i odstawiłam całkowicie wczoraj.
  • 103 / 10 / 0
@velour ja odatawilem z dnia na dzien(brałem 400mg) tzn zastąpiłem promazyną i rewelacja. Polecam
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.