Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 159 / 10 / 0
Kwetiapina jest wręcz stworzona dla mnie super lek pozwala dobrze się wysypiać na 100mg, a 25mg 1-1 w dzień wszystko przechodzi
  • 8 / 1 / 0
Wie ktoś ile potrwa zejście z tego gówna? Jak pierwszy raz była taka sytuacja, to nie myślałam, że to przez brak ketrelu, ale zawsze jak pominę dawkę, następnego dnia wymiotuje albo mam straszne nudności i okropnie nawala mnie głowa. Doszłam póki co tylko do 1 dnia bez niego. Brałam ketrel rok, bez przerwy, zawsze na noc od 25 do 75mg, zeszłam obecnie do 50 i odstawiłam całkowicie wczoraj.
  • 106 / 10 / 0
@velour ja odatawilem z dnia na dzien(brałem 400mg) tzn zastąpiłem promazyną i rewelacja. Polecam
  • 7 / / 0
W ilości 300 IR pomaga uśmierzyć lęki od historii z ćpaniem i fobiami.

scalono - detronizator

Chyba najbezpieczniejszy neuroleptyk. Nie powoduje objawów pozapiramidowych. Lekko siada na metabolizm. Jednocześnie reguluje emocje i nadaje im pluszowe opakowanie, kasując lęki które są z tyłu głowy. Na wejściu działa lekko rekreacyjnie bo przez jakąś godzine od wzięcia 300 jest efekt hipnotyczny.
  • 29 / 4 / 0
Ciekawe info piszecie, na spanie działa świetnie biorę co najmniej rok i nadal 150mg usypia.
Tyle że na drugi dzień masakra, bez kawy i energoli to nie ruszę się z kanapy a i tak coś jest nie tak cały dzień ze mną. Jest blokada/zahamowanie chęci do robienia czegokolwiek. Co jak się dowiedziałam niedawno to jest lek bardzo nie-wskazany przy ADHD... i weź tu ufaj lekarzom.
A no i czasem z rana wkurwia mnie wszystko dopóki nie wejdzie mi silna kawa.

PS Jak to odstawić z 150mg na noc? Od razu Cold Turkey i kilka nocy nie prześpię? Czy po prostu zmniejszać?
Bo definitywnie rzucam to gówno.
  • 1 / / 0
Hej, tak z ciekawości spytam, biorę od kilku tygodni sporadycznie 50mg na sen. Czy wciąganie kwetiapiny ma jakiś sens??? Czy w jakimś stopniu wzmocni działanie nasenne? Próbował ktoś w ogóle?
  • 6 / / 0
Ja stosuję ketrel nasennie 25mg już miło utula mnie do snu, dawka 50mg dosłownie ścina i nad ranem występuje lekki ból głowy. Co zauważyłem to niweluje mi gonitwę myśli i ich kompulsje. Bardzo dobrze się sprawdza, moce z czystym sercem polecić.
  • 42 / 7 / 0
@ventrae Nie, wciąganie kwetiapiny nie ma żadnego sensu. Kwetiapina szybko się wchłania i maksymalną koncentrację we krwi osiąga w 2 godzinie. Działanie nasenne głównie wynika z blokady receptorów histaminy H1, które kwetiapina całkowicie już nasyca w dawce 50mg.
  • 4964 / 870 / 0
Pierwszy raz nie dawno dostałem to w dawce 50mg w psychuszce, kurwa codziennie się coś śniło i zajebiście się po tym spi, brak żadnej zamulki w moim wypadku a snów tylu jednej nocy to nigdy nie mialem, po kilka snów które dobrze pamiętałem każdej nocy.
  • 283 / 26 / 0
W desperacji poszedłem prywatnie do psychiatry żeby mi zmienił olanzapinę i dostałem kwetiapinę do której w późniejszym czasie miałem dołączyć bupropion.

Problem mam jednak taki że nie wiem jak zrobić zamianę bo oczywiście myślami musiałem być gdzieś indziej gdy lekarz do mnie mówił :/

Mam dwa opakowania kwetaplexu xr, jedno 300mg i drugie 400mg. Lekarz mówił coś o redukcji olanzapiny do 5mg i teraz nie wiem co dalej. Wydaje mi się że może powinienem brać 5mg olanzapiny i dołożyć 300 albo 400mg kwety do tego wieczorem, a później już brać samą kwetę w postaci dwóch różnych tabletek. Dobrze kombinuję? Nie chciałbym sobie zrobić kuku, a też nie widzi mi się znów wydawać dwóch stów żeby iść po same instrukcje :/

scalono - detronizator

Głupie pytania zadaję... po prostu zadzwonię do poradni i poproszę o kontakt z lekarzem. Nie mogę już edytować poprzedniego postu więc proszę o scalenie obydwóch albo najlepiej ich usunięcie.
jestem obłąkany
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.