pilleater pisze:Wilcze jagody rozumiem, bielunia też jakoś zrozumiem, ale heroina?
Na samą myśl o naczyniach krwionośnych wykręca mnie niemiłosiernie, na pograniczu spazmów, a hasło np. żylaki, zapalenia żył przy głębszym zastanowieniu powodują zjazd saturacji kolorów na twarzy niemal do zera. Widziałem gdzieś nazwę tej swoistej fobii.
Także raczej tego nie przeskoczę ;]. Natomiast postanowienia:
Hmm... Takowych poza górnolotnymi opiatami i silnymi benzo w ciągach brak ;)
2. Kora kruszyny j.w.
3. Kompot wydzielany z pompy dworcowego dilusa. Cholera co takie coś może zawierać oprócz HIVów, HCVów i innych rzeżączek przenoszonych drogą żyłową
Kiedyś za gówniarza stawiałem sobie takie wyraźne granice. Co mogę, a czego mi nie wolno, ale z czasem się to zatarło i zaczęły śmieszyć takie dziecięce dyrdymały. Wszystko jest dla ludzi, problem tkwi tylko w dojściach.
heroina, morfina, kokaina, które wiele osób skreśla spróbowałbym gdyby tylko była okazja i pewność, że to to, teoretycznie helenę jeszcze w każdej chwili mogę mieć, ale co do jakości... nie mam tej pewności dlatego na razie dałem sobie z nią spokój.
Widziałem pozytywnie wykręconych ludzi po psychodelikach, ale po tych trzech powyższych jakoś nie bardzo.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.