pilleater pisze:Wilcze jagody rozumiem, bielunia też jakoś zrozumiem, ale heroina?
Na samą myśl o naczyniach krwionośnych wykręca mnie niemiłosiernie, na pograniczu spazmów, a hasło np. żylaki, zapalenia żył przy głębszym zastanowieniu powodują zjazd saturacji kolorów na twarzy niemal do zera. Widziałem gdzieś nazwę tej swoistej fobii.
Także raczej tego nie przeskoczę ;]. Natomiast postanowienia:
Hmm... Takowych poza górnolotnymi opiatami i silnymi benzo w ciągach brak ;)
2. Kora kruszyny j.w.
3. Kompot wydzielany z pompy dworcowego dilusa. Cholera co takie coś może zawierać oprócz HIVów, HCVów i innych rzeżączek przenoszonych drogą żyłową
Kiedyś za gówniarza stawiałem sobie takie wyraźne granice. Co mogę, a czego mi nie wolno, ale z czasem się to zatarło i zaczęły śmieszyć takie dziecięce dyrdymały. Wszystko jest dla ludzi, problem tkwi tylko w dojściach.
heroina, morfina, kokaina, które wiele osób skreśla spróbowałbym gdyby tylko była okazja i pewność, że to to, teoretycznie helenę jeszcze w każdej chwili mogę mieć, ale co do jakości... nie mam tej pewności dlatego na razie dałem sobie z nią spokój.
Widziałem pozytywnie wykręconych ludzi po psychodelikach, ale po tych trzech powyższych jakoś nie bardzo.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.