Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
crocodilla pisze: Napisz może jakieś szczegóły przyjmowania. Nasiona dokładnie zmielone czy tylko rozgryzane? A może jakaś ekstrakcja? Powiedz co i jak na przestrogę kolejnym śmiałkom. ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
pindyjski pisze: Zauważ ze wszystkie maja czarny kolor...
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Dodam jeszcze, że może nie stoję przed takim wyborem, ale na psychodeliki będę mógł se pozwolić powiedzmy dwa razy do roku, i że mam ostatni tydzień na psychodelę, a potem dłuuuuga przerwa. Aha, obydwie substancje znam doskonale, tylko zdecydować się nie mogę.
– Jak zdołałaś wrócić?
Nauczyły mnie szacunku i bojaźni do nich, i tak szczerze od ładnych paru miechów codziennie mam zamiar je zarzucić ale ostatecznie rezygnuje nie wiedząc czy to ten czas i czy jestem gotów na kolejne spotkanie.
Powój tylko dwa razy dostarczył mi wizuali, ale było to po hawajskim. Po Ipomoei za to mam wyjebitną ekstatyczną manię wielkości i jakość krystalicznego myślenia jakiego grzyby raczej nie dostarczają raczej. Tęsknie do LSA bo nie jest to substancja inteligentna jak psylocybina. LSA to mentalny, estetyczny, psychodeliczny speed, psylocybina to obca inteligencja.
Więc z jednej strony tęsknie do LSA choć nie jest tak spektakularne, a z drugiej wiem że to ostatnia szansa na grzyby i później nie spotkam się z nimi przez miesiące.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.