Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 986 / 235 / 0
Flunitrazolam przecież to silne benzo nasenne. Chyba w każdej dawce będzie Cię mulić. No może 0,125mg + kawa. Innych komponentów to to podobnież nie ma.
Już prędzej Flubromazepam, przynajmniej spełnia jeden punkt, że ma 106h t1/2.
Ale skoro nie ma w wymienionych to nie.
  • 2916 / 627 / 0
@DobryWujas Po prostu wymienilem wszystkie (poza Ro5-4864 i deschloroeti) które są u dostawcy. W ostatnich miesiącach zrobiła się kiepska sytuacja z benzo, pozdejmowali z wielu sklepów, na chwilę wróciły a potem zdjęli już na dobre. Pyrazolam zniknął, obecnie jest tylko w jednym miejscu w absurdalnek cenie. Gdyby nie to, to od razu brałbym pyrazolam, najlepiej parę gramów w prochu. To dla mnie czysty cud, działa idealnie w przypadku Aspergera bo tak był zaprojektowany. Maksymalne działanie terapeutyczne i minimalnie uzależniające ze względu na selektywne targetowanie receptorów.
BTW. Nie jestem benzożercą, w ostatnich latach korzystam bardzo rzadko i wiem jak do tego podchodzić.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 2916 / 627 / 0
Aha, zapomniałem napisać że z tego co czytałem Gidazepam jest najbliższy do pyrazolamu, z tą różnicą że aktywny jest jego metabolit i działa długo. Wiesz coś o tym @DobryWujas? W forumowym wątku o gidazepamie jest dużo farmazonów.

Z kolei norflurazepam wydaje się być na drugim miejscu. A propos, to chyba to benzo którego lolek555 aka @GTB488 używał przez długie miesiące i wjebał się w bagno %-D
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 986 / 235 / 0
Nie wiem nic o tych nowszych RC benzo. Nie używałem, ani nie uzupełniałem swojej wiedzy nt temat.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.