Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Albo na ile czasu odstawić, by choć większość tej substancji wypłukała się z organizmu?
@churchill - na zagranicznych forach trafiłem na rozmowę gdzie ktoś się "łapał za głowę" twierdząc że w Polsce nie jest robione finalne oczyszczanie. Może stąd te wszystkie smaki, i efekty. Mnie kiedyś strasznie męczył posmak jaki pozostawał i wkońcu na to wpadłem, był to zapach kulek na mole. Do dziś się zastanawiam co autor miał na myśli :)
Przestrzegałbym po prostu przed zbyt daleko idącymi wnioskami.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Wyłącznie jako środek do celu a nie cel sam w sobie!
Sprzątać uczyć się pracować... Według mnie feta jest uboga bo pieści przede wszystkim noradrenaline , później dopamina ale jeśli chodzi o te proporcje porównując do CMC – chlorometkat uderza w dopaminę, N-adrenalina, a gdyby to było MMC to jeszcze bym dorzucił troszkę sero.
feta czuwanie bez rozjebania gdzie mógłbyś robić wszystko i to bez większych zakłóceń uwagi skupienia "trzeźwości" umysłu.
CMC= pobudzenie speedujące działanie ale do tego jeszcze dopamina śpiewa A dopamina to odwaga pewność siebie otwartość napędzanie towarzysko społeczne...
Gdyby na przykład wziąć jakiegoś randoma który próbował najpierw chronologicznie krajówki później po przerwie i paru latach przetestował ketony to na pewno zauważy bogatsze szmyranie ze strony ketonów.
Później znowu na osi czasu pojawia się amf i nasz random rąbie kreski ponieważ zaciągnięty uważa że jeszcze czegoś brakuje, że przecież powinno być lepiej i w zasadzie to co oni w tym widzą... Na dłuższą metę A. Zdecydowanie lepsza można w miarę jakoś tam funkcjonować.
"Rutyna to rzecz zgubna "
13 grudnia 2025Niedobry Mis pisze: Czy amfetamina wpływa na próby anestezjologiczne robione przed operacją?
Albo na ile czasu odstawić, by choć większość tej substancji wypłukała się z organizmu?
Miałem robiony zabieg korekty przegrody nosa pod narkozą, jeszcze w ten sam dzień przyjęcia na oddział waliłem temat przed. Operacja na drugi dzień była, wszystko gitara. No ale z mojej strony taki dowód anegdotyczny
Odstawka 3 do 5 dni powinno być już elegancko
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
scalono - detronizator
16 grudnia 2025Czoug pisze: Si, po 3 dniach w siuśkach nie powinno juz być metabolitów, potwierdzam z autopsji
W literaturze są dobrze opisane przypadki przyjmowania przez ludzi 5g amfetaminy w ciągu doby. Tolerancja jest decydującym czynnikiem tutaj. Tak jak tolerancja na opioidy prowadzi do przyjmowania wielokrotności ld50 tak samo jest z amfetaminą.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.