23 lipca 2025jezus_chytrus pisze: A ten ciemnozielony kolor to od czego?
Kopał dobrze, choć się nie kleił za bardzo.
Przy zwykłym przechowywaniu w pojemniku tracił swoje walory po 2-3 tygodniach. Dzisiaj pewnie miałbym taką kość na dłużej, a nie chciałbym na koniec palić haszyszu, który już nie sprawia przyjemności.
Druga sprawa to, że czasami zdarza się zdobyć z różnych źródeł la mousse, ale niestety wszystko wygląda jakby w zły sposób było przechowywane o wiele za długo, zapach typowy dla haszyszu jest ledwo wyczuwalny, a nuty typowe dla odmian z których był robiony są niewyczuwalne. Kolor często tak też jest ten smutny brąz, nie pozwalający już odróżnić poszczególnych sortow. No i przestaje kruszyc się w dłoni, a zamiast tego trzeba się nad nim znęcać.
Ja pyłek (też z odpadków) albo prasuję słoikiem z wrzątkiem i w zależności od czystości wychodzi plastelina, albo gruda. Drobne kawałeczki waporyzuję z suszem.
Zależy jakiej jest mocy, bo można trafić na padake, jak i sorcik lepszy od zioła.
Tylko ciekawi mnie dlaczego działanie jest takie różne, skoro to ta sama roślina.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.