Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
697
63%
haszysz
409
37%

Liczba głosów: 1106

ODPOWIEDZ
  • 515 / 102 / 0
Od wczesnych "zbiorów".
  • 791 / 142 / 0
23 lipca 2025jezus_chytrus pisze:
A ten ciemnozielony kolor to od czego?
Nie wiem. Ten jasny hasz wydaje mi się lepszy ale ten ciemnozielony też czasami biorę, też jest dobry.
  • 12625 / 2442 / 0
@qlop - w sensie mniej dojrzałe trichomy dają taki kolor?
  • 791 / 142 / 0
raczej metoda produkcji inna, być może odmiana też ma znaczenie.
  • 12625 / 2442 / 0
No ja zrobiłem kiedyś taki, co miał zielonkawy kolor. To była trzecia tura przesiewania trymu. Z pierwszego wyszedł czarny jak smoła i jak plastelina, drugiego ciemno brązowy i kruchy, a trzeci to już z drobinkami zieleni. Inne, sensowne wyjaśnienie zielonego koloru nie przychodzi mi do głowy (co nie znaczy, że nie ma).
Kopał dobrze, choć się nie kleił za bardzo.
  • 22 / 2 / 0
Co sądzicie o ice-hashu w relacji do zwykłego hashu - mówie o takich, jakie można np kupić w coffeeshopach w holandii. Cena znacznie większa, ale czy jest tego warta?
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?