Szot z tabletek na kaszel zawierających sulfogwajakol oprócz fosforanu półwodnego kodeiny to w moim przypadku ostry ból trzewiów. Na pewno, jeśli wcześniej na ten przewlekły kaszel zażywałem Acodin w tabletkach:> Poza tym nie pamiętam szczegółów.
Uzależnienie psychiczne, szczególnie wieloletnie, to jest aspekt z którym chwila może upłynąć by sobie w ogóle zdać sprawę, że istnieje:|
Zależność fizyczna to tyle u mnie, że jeśli wrzucam co 2gi dzień opio to oprócz spowolnienia perystaltyki jelit nic mnie nie pobolewa, tudzież nie walają się wszędzie zasmarkane chusteczki 1razowe w razie natychmiastowej odstawki.
Ostatnimi czasy, gdy dostałem determinacji by ograniczyć swój nałóg - 06-07/2024 - jeszcze mocniej zwróciłem się ku praktykom duchowym. Takie ćpanie, tylko bez zjazdu, ale uzależnia...
Najważniejsze jest przetrwanie, jednak jeśli wszystko się zgadza, to ciężko sobie odmówić czegoś co się lubi:/
Jedno nie wyklucza drugiego.
23 marca 2025Poluska pisze:No własnie to jest dobre pytanie. Ostatnio jak zajebałam kodeinke, to pomieszałam z dexem i piwem (nie, nie polecam, bo prawie wylądowałam w szpitalu) to mnie trzymało dobre 4 godziny (pokusze się o 5 jak już kodeina zmetabolizowała sie do morfiny)(bardzo możliwe, że się zmetabolizowała). Teraz planuje przyjebać sobie 150mg w najbliższym czasie i z lekka się obawiam o to jak zareaguje mój organizm. Jak tego nie będę chciała usilnie wyrzygać to wróżę sobie fajna fazę i po niej się odezwę ile mnie trzymało i w jakich warunkach tę kodę przyjęłam. Dobrej nocki <323 marca 2025Saguaro99 pisze:Właśnie miałem zadać pytanie ile działa na was kodeina?22 marca 2025TymekDymek pisze: Po godzinie to już kody nie czuć, zazdro xD
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
25 marca 2025Arbat pisze: Hej, to mój pierwszy post, proszę o przeniesienie jeśli napisałem w złym miejscu. Ostatnio razem z kolegą braliśmy lek thiocodin. Powiedział mi, że jest po nim "fajny chill i wyjebka". No to bierzemy. Wziąłem 6 tabletek, a on 10. Na początku nic nie poczułem, ale potem zabolał mnie brzuch i puściłem solidnego rzyga. Żadnych efektów nie czułem, a kolega był zadowolony. To normalne, że rzygałem i nie czułem efektów?
Przypomnisz sobie o tym w jakims gorszym momencie kiedy to bol duszy bedzie gorszy niz mozliwy bol brzucha.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
25 marca 2025Arbat pisze: Po tym rzyganiu to mi się odechcialo jakichkolwiek przygod z kodeina. Chociaz kolega się taki zadowolony wydawal. Czytalem, że thiocodin drazni zoladek, a antidol nie. Ale chyba nie bede probowal, po tym bolu brzucha nie widze w tym fanu.
2. Patrząc jakich słów używasz, to masz nikłe pojęcie o chemii organicznej, farmakologii czy działaniu organizmu ogółem, więc nie pakuj się w opioidy, stymulanty, czy jakieś benzo przenigdy, dopóki tej wiedzy nie uzupełnisz.
3. Jak już będziesz mieć tą wiedzę, to branie takich substancji to nadal jest chujowy pomysł.
4. Zostań sobie przy piwku czy tam jakiejś trawce, a jak chcesz mieć dobrą pizdę raz na kwartał czy jak to tam się teraz nazywa, to sobie ogarnij MDMA raz czy dwa razy na pół roku z dużymi przerwami, będziesz się czuł o wiele lepiej niż po jakiejś kodeinie i mniejsza szansa jest, że zostaniesz ćpunem.
5. Jak będziesz czuł jakieś ciągoty do substancji psychoaktywnych, to się obserwuj, zapisuj sobie swoje myśli, co się z Tobą dzieje i nie bój się napisać na forum albo zwrócić do specjalisty.
6. Twój kolega albo jest niedojebany/głupi albo jest chujem albo macie oboje na oko z 18 lat i gówno o życiu wiecie, ale opioidy to nie są zabawki.
7. Wiem co mówię bo nie tylko sam po tym jak kilka razy kodeina nie zadziałała za którymś razem się wjebałem w 2-3 letnie jedzenie kilku paczek na dobę, ale też wielu innych użytkowników i jak ktoś poniżej zaneguje to zagrożenie to powinien w podskokach z tego forum wypierdalać.
8. Jest w tym dziale temat o nazwie coś w stylu "spowiadam się wam z kodeiny przeczytaj zanim zarzucisz", usiądź sobie do tego i przeczytaj to, poważnie. Żebyś miał to wszystko w głowie zanim jakiś kolega zaproponuje Ci kolejne durne wybryki.
9. Nie mówię tego po złości, nie wyśmiewam Cię, jesteś po prostu na takim etapie, jak wielu tu zaczynało, myśląc, że to niewinna zabawa. Niektórzy się zmagali z nałogiem kilka lat, inni poszli w morfinę czy heroinę, inni poumierali już dawno. Mówię to z dobrymi intencjami.
10. Jakbyś sam miał jakiś pomysł albo ktoś Ci zaproponuje, to daj sobie czas, napisz o tym na forum, sam sobie zrób research i dopiero wtedy się decyduj.
11. Samo to, że wziąłeś kilka tabletek, nieważne co to było, bo jakiś kolega mówił, że będzie po tym fajnie, to już sygnał ostrzegawczy, że masz predyspozycję do robienia głupot, która się może w przyszłości przerodzić w autodestrukcję.
12. Inni Ci pewnie napiszą że kodeina raz na dwa tygodnie czy miesiąc krzywdy nie zrobi, no i spoko, jasne, ale kwestia jaką masz w tym zakresie wiedzę, jaki masz organizm, na ile go rozumiesz i jak bardzo takie ukojenie wprawi Cię w magiczny stan, tak odległy, bo możesz mieć chujowo w życiu. Ogólnie jeśli masz z czymś problem w życiu, nieważne dziewczyna, szkoła, praca, depresja, wypalenie, bezcelowość, cokolwiek, to na pewno nie jest nigdy czas na używki.
Pozdrawiam Cię serdecznie i na pewno szacun za to, że zdecydowałeś się napisać w Internecie o swojej sytuacji, zamiast zjeść kolejny raz więcej tabletek. Trzymaj się ciepło.
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka
W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lasvegasdriver.jpg)
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów
Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pszelef.jpg)
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób
Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).