Z tym, że zgadzam się z @Detronizator2, tu lepszy od każdego benzo byłby stabilizator czy pod postacią neuroleptyku czy inny.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Postanowiłem sobie ogarnąć kilka paczek benzo.
Brałem prawie wszystkie oprócz midazolamu/estazolamu/ (mówię o aptecznych).
I Kolejny raz stwierdzam że Diazepam aka Relanium już w dawce 10 mg ładnie na mnie działa taki chill i odprężenie wchodzi.
Dla mnie osobiście to najlepsze benzo na rynku nie szukam poniewieraczy typu klony, tylko własnie taki lekki chill i delikatne zmiany precepcji, rolki są w tym naprawde super.
"Do długodziałających benzodiazepin (T1/2 = 20−60 godz.) należą: diazepam, chlordiazepoksyd, klonazepam, klorazepat (posiada długodziałający metabolit). Do leków średniodługodziałających (T1/2 = 5−17 godz.) należą lorazepam, alprazolam, estazolam, temazepam i oksazepam."
Z tym, że te długodziałające nie mają (raczej) tego "benzojebnięcia", a są po prostu w tle zachowując właściwości przeciwdrgawkowe, dlatego też m.in. na diazepam schodzi się z innych benzo jak alpra. A alperka szybko osiąga wysoki poziom, ale równie szybko spada. @punelektryk
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Były adwokat wśród podejrzanych o handel tabletkami do produkcji metamfetaminy
Wśród 36 podejrzanych o handel tabletkami z których można wyprodukować metamfetaminę są prawnicy i farmaceuci. Zarzuty kierowania grupą przestępczą ma były ostrowski adwokat Michał D. Śledztwo w tej sprawie trwa ponad 4 lata i nie zakończyło się jeszcze, bo - jak tłumaczą śledczy - jest skomplikowane.
Koniec procesu farmaceuty z Okulickiego. "Zapamiętam tę nauczkę"
Kary pięciu lat pozbawienia wolności chce prokurator dla 45-letniego Wojciecha K., u którego w mieszkaniu przy ul. Okulickiego 22 lutego 2023 r. znaleziono zapalniki i chemikalia. Policja ewakuowała wówczas mieszkańców bloku. W piątek (10 stycznia) zamknięto przewód sądowy w tej sprawie, mowy końcowe wygłosili prokurator i obrońca.
Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept
Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.