http://pl.wikipedia.org/wiki/Diazepam
Brał już ktoś ten lek???? Chciałbym sie dowiedzieć jakie ma działanie i czy jest po tym jakas jazda??? Wiem o tym tylko tyle że jest dobre na sen.
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
Tak, Relanium to popularny lek rekreacyjny, substancją, która nas interesuje jest diazepam, najpopularniejsza benzodiazepina. Na neuro groove masz tripy po Diazepamie. Ja sam nie brałem, wstrzykli mi natomiast w karetce dwie ampułki, byłem maksymalnie rozluźniony, chwiałem się, troche otępiały byłem ale dobrze się czułem. Łatwo uzależnia.
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
Hehe, nie lacz wiekszych ilosci z alkoholem, bo moze byc tak fajnie, ze zapomnisz oddychac ]
Trzeba by tego zażyć bardzo dużo i wypić do tego mase alkoholu w przypadku większości ludzi. Wypicie kilku piw do jakiejś fajnej benzo to bardzo popularny i dobry miks, jednak nieodpowiedzialnym i głupim jest robienie takich miksów gdy się nie zna działania substancji na własny organizm. Ktoś zawsze może okazać się być bardziej podatny na depresyjny wpływ diazepamu i nieszczęście gotowe. Ogólnie z benzodiazepinami trzeba uważać - Zacznij od niewielkiej dawki, jak coś to dorzuć. Zawsze można zjeść więcej podczas gdy cieżko jak człowiek uświadomi sobie że już zjadł za dużo. Cofnąć czasu się nie da.
Nof pisze:
Zawsze można zjeść więcej podczas gdy cieżko jak człowiek uświadomi sobie że już zjadł za dużo. Cofnąć czasu się nie da.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.