Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 387 / 150 / 0
@bvvv0, no tu z dawką diazepamu nie pomogę, bo akurat ten lek sprawia, że staje się agresywna: pogryzienie lekarza do krwi, rozwalenie kardiomonitora etc. to tylko niektóre z rzeczy które zrobiłam po diazepamie i dużo innych leków musieli we mnie wpakować w szpitalu, żeby mnie wtedy spacyfikować, a i tak neurolog, który później zobaczył opis tego zdarzenia i to co i w jakich ilościach mi dali stwierdził, że szybko wstałam po takim koktajlu przy zerowej tolerancji (6mg clonazepamu + 20mg midazolamu + Mannitol + kwas walproinowy + coś tam jeszcze czego już nie pamiętam - w pierwszej chwili podejrzewali obrzęk mózgu i musieli mnie na cito spacyfikować do rezonansu).
Z tym, że zgadzam się z @Detronizator2, tu lepszy od każdego benzo byłby stabilizator czy pod postacią neuroleptyku czy inny.
  • 175 / 30 / 0
Cofam to co powiedziałem że nie czuję działania rekreacyjnego benzo, dzisiaj spróbowałem pierwszy raz 10mg rolek pod język i jest fajny lekki przyjemny czill. Drugie benzo po bromkach gdzie czuję jakikolwiek efekt rekreacyjny, nawet klony jedyne co u mnie powodowały to amnezja
Uwaga! Użytkownik slodkapszczolka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
moge bezpiecznie brać diazepam przy stosowaniu escitalopramu? Dopiero zaczynam leczenie, a zostało mi troche rolek z którymi nie mam co zrobić.
  • 3013 / 1016 / 0
jak najbardziej można wdrożyć używanie Relanium, czyli diazepamu podczas podjęcia leczenia w/w farmaceutykami. doraźne użycie nie powinno zaburzyć efektu terapeutycznego głównego preparatu, jeśli występuje potrzeba zażycia trankwilizera w przypadku sytuacji lękowej.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 140 / 8 / 0
Z racji tego że jest przerwa świąteczna i wpadło troche wolnego od pracy.
Postanowiłem sobie ogarnąć kilka paczek benzo.
Brałem prawie wszystkie oprócz midazolamu/estazolamu/ (mówię o aptecznych).
I Kolejny raz stwierdzam że Diazepam aka Relanium już w dawce 10 mg ładnie na mnie działa taki chill i odprężenie wchodzi.
Dla mnie osobiście to najlepsze benzo na rynku nie szukam poniewieraczy typu klony, tylko własnie taki lekki chill i delikatne zmiany precepcji, rolki są w tym naprawde super.
  • 2244 / 381 / 0
Ale mało ekonomiczne. Ja wolę bromka.
  • 7 / / 0
Mi po diazepamie zszedł trądzik, ale będę prowadził dalej badania, ogólnie chyba dobra substancja dla kogoś kto ma ciągle napięty organizm na wysokich obrotach ze stresu i chce dać mu chwile przerwy. Działanie zaraz po podaniu średnio rekreacyjne, ale metabolity działają długo, i w moim przypadku dalej kojąco na mięśnie, czuć nawet lekkość w brzuchu
  • 132 / 51 / 0
Ostatnio trafiłem na szpitalną izbe przyjęć z podejrzeniem działania niepożądanego zażywanego przeze mnie na wieczór neuroleptyku. Nie chcę się tu rozwodzić jak okropne to było i jaki strach mi towarzyszył, no ale ogólnie grubo, bo cały czas wyciągałem do przodu nogi i to był taki jakby zespół niespokojnych nóg plus silne ich drżenie i umiarkowane drgawki całego ciała. Do rzeczy - dostałem jeszcze w domu po wezwaniu pogotowia zastrzyk Relanium w dupe, nie wiem jaka dawka, w każdym razie prawie nic nie pomogło, bo dalej mnie gięło szczególnie w nogach. Później na izbie znów zastrzyk w dupe tego samego środka i już zrobiło sie dużo lepiej, bo zasnąłem na jakieś pół godziny, czyli pewnie albo większa dawka albo taka sama i po prostu dołożona do tamtego poprzedniego skumulowała sie w organizmie dając już jakieś efekty. No, ale niestety, wstaje z łóżka szpitalnego jakoś po godzinie i znowu mnie gnie, ledwo wstałem na proste i nogi i szedłem na wprost przed siebie, ale dodatkowo kopyta sie nie zginały (normalnie jak u śp. Majora po Nitro %-D ) i ledwo udało mi sie dotrzeć do dyżurki żeby poinformować o tym stanie rzeczy. Dostałem znów Relanium tylko tym razem doustnie jedną małą tabletke (podejrzewam w takim wypadku, że mogło to być maksymalnie 5 mg) i zacząłem znów się uspokajać i maksymalnie do pół godziny zasnąłem, tym razem już na 2-3 godziny. Wstałem, drgania ciała były już dużo mniejsze, zespół niespokojnych nóg nadal jakiś tam został no i wróciłem jakimś cudem do domu i jako antidotum zażyłem lorazepam w dawce 1 mg i do godziny całkiem ten chory stan rzeczy się zakończył. No i teraz takie moje pytanie z ciekawości, otóż dlaczego działanie diazepamu bywa takie krótkie, trzeba ciągle dorzucać co jakiś czas i w dodatku niedające długofalowej poprawy jaka już następuje, np po lorazepamie? Nie to, żebym negował pozytywne aspekty tego, że ów benzo istnieje i wielu osobom pomaga, w tym na detoksach i chroni przed padaczką, tylko tak się zastanawiam czy na detoksach mogą podawać coś mocniejszego. Ja sam będąc na detoksie i przyjmując 3 razy dziennie 5 mg przez ponad tydzień nie za bardzo widziałem poprawe w kwestii drżenia całego ciała, a w dodatku jakoś dziwnie mi sie w głowie robiło, mroczki przed oczami i odłączanie świadomości.
  • 2115 / 629 / 0
Diazepam jest akurat jednym z najdłużej działających benzo. Cytując ViaMedica Journals:

"Do długodziałających benzodiazepin (T1/2 = 20−60 godz.) należą: diazepam, chlordiazepoksyd, klonazepam, klorazepat (posiada długodziałający metabolit). Do leków średniodługodziałających (T1/2 = 5−17 godz.) należą lorazepam, alprazolam, estazolam, temazepam i oksazepam."

Z tym, że te długodziałające nie mają (raczej) tego "benzojebnięcia", a są po prostu w tle zachowując właściwości przeciwdrgawkowe, dlatego też m.in. na diazepam schodzi się z innych benzo jak alpra. A alperka szybko osiąga wysoki poziom, ale równie szybko spada. @punelektryk
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 10 / 1 / 0
Mam takie pytanie, jakies 4-5 lat temu ogarnalem sobie na cebuli blister diazepamu zeby byl w razie potrzeby przy tripowaniu. Lezy do tej pory zakitrany i sie zastanawiam, myslicie ze bedzie dalej dzialal czy mogl sie już przeterminować do tej pory i lepiej go wywalic?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.