Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
warn - wprowadzanie w błąd - ss
13 maja 2024Chomik pisze: Miałem po odstawce benzo padaczkę. Biorę lamotrygine 200mg ed 1/0/1 od półtora roku, wg lekarza mam jeszcze brać przez pół roku.
Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
13 czerwca 2024papiereklakmusowy pisze: Mogę zapyrać dlaczego dostaleś padaczki zbyt nagła odstawka? Czy po odstawce brak leków przeciwpadaczkowych?
21 lipca 2024ymka pisze: Czy lamotrygina może powodować blokowanie lub osłabienie działania MDMA, tak jak w przypadku SSRI?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł
Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.