Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
warn - wprowadzanie w błąd - ss
13 maja 2024Chomik pisze: Miałem po odstawce benzo padaczkę. Biorę lamotrygine 200mg ed 1/0/1 od półtora roku, wg lekarza mam jeszcze brać przez pół roku.
Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
13 czerwca 2024papiereklakmusowy pisze: Mogę zapyrać dlaczego dostaleś padaczki zbyt nagła odstawka? Czy po odstawce brak leków przeciwpadaczkowych?
21 lipca 2024ymka pisze: Czy lamotrygina może powodować blokowanie lub osłabienie działania MDMA, tak jak w przypadku SSRI?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.