Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
warn - wprowadzanie w błąd - ss
13 maja 2024Chomik pisze: Miałem po odstawce benzo padaczkę. Biorę lamotrygine 200mg ed 1/0/1 od półtora roku, wg lekarza mam jeszcze brać przez pół roku.
Mam problemy z wahaniami wagi, potrafie w ciągu miesiąca tyć/schudnąć po kilka kilogramów. Przykładowo (wzrost 178cm):
Styczeń 2023 - 90kg
Maj 2023 - 80kg
Sierpień 2023 - 90kg
Grudzień 2023 - 95kg
Luty 2024 - 95kg
Marzec 2024 - 88kg
Maj 2024 - 93kg
Odżywiam się zdrowo, unikam węglowodanów., liczę kcal w fitatu (około 2000kcal) Praca siedząca, ale staram się kilka razy w tygodniu jakąś umiarkowaną aktywność fizyczną utrzymywać jak siłownia i rower.
Miał ktoś podobne problemy? Wcześniej przez wiele lat mimo podobnego trybu życia i odżywiania ważyłem sztywno 85kg bez żadnych wahań. Ktoś coś podpowie co mogę spróbować jeszcze zrobić? Wkurzające jest posiadanie 3 kompletów ubrań na różną wagę xD
13 czerwca 2024papiereklakmusowy pisze: Mogę zapyrać dlaczego dostaleś padaczki zbyt nagła odstawka? Czy po odstawce brak leków przeciwpadaczkowych?
21 lipca 2024ymka pisze: Czy lamotrygina może powodować blokowanie lub osłabienie działania MDMA, tak jak w przypadku SSRI?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.