Nazwy generyczne: Lamitrin, Danoptin, Epiral, Lamilept, Plexxo, Trigidon, Symla, Triginet, Epitigrine
6-(2,3-dichlorofenylo)-1,2,4-triazyno-3,5-diamina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamotrygina
Ktoś brał ten lek? Biorę to na stabilizację nastroju od paru dni. Jaka jest wasza opinia na temat jego działania?
[Lamotrygina - leiche]
ponoć to jeden z najskuteczniejszych leków przy leczeniu borderline.
no i naczytałam się dużo o skutkach ubocznych w formie zapaleń skóry - naprawdę one występują?
jeżeli tak to czy są silne i czy przechodzą same z siebie czy trzeba je leczyć?
undimensional pisze:zdecydowanie bardziej interesuje mnie to, czy naprawdę działa stabilizująco, a wahania nastroju nie sprawiają, że rozwala się wszystko dookoła?
undimensional pisze:no i naczytałam się dużo o skutkach ubocznych w formie zapaleń skóry - naprawdę one występują?
jeżeli tak to czy są silne i czy przechodzą same z siebie czy trzeba je leczyć?
od dzisiaj zacząłem łykać lamitrin [25mg dziennie, podnoszone co 2 tyg. o połowę] z racji wykrycia "malformacji naczyniowej typu żylnego w prawej półkuli mózgu"[kilka razy w życiu miałem jakieś dziwne ataki, coś jak padaczka, prawdopodobnie to przez malformację właśnie].
pytanko, czy przy stosowaniu tego lamitrinu mogę sobie pozwolić na melanż alkoholowy? Jak to wygląda z narkolcami? Można coś przywalić na spokojnie?
Wyczytałam gdzieś, że lepiej nie przesadzać z mocnymi alkoholami, prawda to czy przesada?
Co do dragów, interesuje mnie przede wszystkim połączenie z mefedronem, amfetaminą i MDMA.
Oczywiście domyślam się, jaki skutek będzie to miało dla moich nastrojów, wolałabym się jednak ustrzec przed innymi, nieoczekiwanymi skutkami ubocznymi.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.