...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Jakie uzależnienie według Ciebie jest najgorsze?
od Konopi Indyjskich(marihuana,haszysz)
55
3%
od nikotyny
193
12%
od Opiatów(heroina, morfina, kodeina)
643
40%
od Benzodiazepin(Xanax, Lorafen, Relanium)
159
10%
od alkoholu(piwo, wódka, denaturat)
266
16%
od amfetaminy lub Methamfetaminy
213
13%
od kokainy lub Cracku
73
5%
od Psychodelików(grzyby, LSD, LSA,)
13
1%

Liczba głosów: 1615

ODPOWIEDZ
  • 1339 / 337 / 13
Nikotynizm jest przejebany tak samo jak syntetyczne kanna, szczególnie jeżeli ktoś zaliczył dno dna i egzystował w skrajnej nędzy.

Pamiętam to zbieranie petów - gwizdków po jointach z chuj wie czym i myśli w głowie, że to życie to pierdolony koszmar.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 789 / 448 / 0
Pojawia się tutaj zasadnicze pytanie. Dlaczego jakaś substancja jest dla nas bardziej uzależniająca, niż inna? Dlaczego jeden człowiek uzależnia się od alkoholu, inny od stymulantów, a jeszcze inny od opioidow? Dlaczego czuje większy pociąg do danego związku? Odpowiedz jest prosta,bo dana substancja uzupelnia więcej jego braków i wad.

Wynika to z budowy mózgu, który kształtuje się od wczesnego dzieciństwa, a szczególnie intensywnie od 1 do 3 roku życia. To wtedy pod wpływem środowiska w którym dorastamy kształtują się wszystkie obwody w mózgu. Jeżeli noworodek nie ma zapewnionej dostatecznej miłości od matki jego system opioidowy będzie gorzej rozwinięty od tego, który ja dostał, a co za tym idzie taka osoba będzie miała skłonność do brania opiatów. Jeżeli dziecko będzie narażone na sytuacje stresowe, ciagle zagrożenia system gaba nie rozwinie się w pełni, a co za tym idzie będziemy podatni na uzależnienie od etanolu. Jeżeli jako dziecko nie eksprolowalismy swojej przestrzeni, nie zdobywaliśmy tak zwanego terytorium, a także byliśmy nadmiernie tłamszeni przez swoich rodziców i karani będziemy mieli większa skłonność do uzależnienia od stymulantów
  • 4349 / 701 / 2117
@tosieniedzieje dawno nie trafiłem tak wartościowego posta, serio! ☺

Mega wartość dodana i pokazująca, że każdy podatny jest na inną substancję. Pod tym, co napisałeś oczywiście, bezwzględnie podpisuje się obiema nogami i rękoma! Jasno pokazuje, jak rozwój we wczesnych latach ma ogromne znaczenie (to jak rodzice nas wychowują, ukierunkowują, oraz dbają).
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 13 / 2 / 0
Moim zdaniem jednym z gorszych nałogów jest trawa. Jest ona powszechnie akceptowana i często blednie uważana za mało szkodliwa. Osoba uzależniona od THC traci chęci do życia. A przepalone lata są stracone bo większość z nich się nie pamięta.
  • 766 / 117 / 0
psychiczne uzależnienie od porannej kawy i ćmika

jak guzik w komputerze on/off

bez tego nie pogadisz
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 328 / 41 / 0
alkohol jest lekcoważony ale jak obserwujemy co roku wzrasta cena alko,petów więcej jednak państwu sprzyja.

Co do tematu to każdy nałóg jest najgorszy jak się człowiek wjebie dla niego samego, można się przerzucać czy to czy to gorsze ale jeden chuj najgorsze jest uzależnienie.
  • 5801 / 1192 / 43
Dla mnie syntetyczne kanna, po tym nawet na forum nie wchodzę.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 87 / 27 / 0
Dla mnie opiaty ewentualnie dopalacze. W obydwa się tak wpierdoliłem ze miałem w związku z nimi proby S
  • 1339 / 337 / 13
@Lochu127 dopalacze to dość szeroka grupa specyfików, jak dobrze pamietam to te pierwsze maczany na JWH bardziej mi sie podobały od zwykłego zielska, pierwszy mef 4MMC tez baja w porównaniu do tych dzisiejszych chlorów.

Imo dopiero po pierwszych delegalach coś sie odpierdolilo i dopki z dnia na dzień powstawały coraz chujowszej jakości i bardziej ryjące analogi analogów. Ostatnie maczany na syntetykach to juz były hardcore nawet mix cziquity z fentem. W chuj osób sie od tego przekręciło.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 766 / 117 / 0
dopalacze-narkotyki-leki to kwestia nazewnictwa

ja nigdy synt kanna nie jarałem i nie zamierzam, nawet trawy jakoś specjalnie nie lubię, może dobry hasz z maroka bym przyjarał w ramach wyjatku

a no i pamiętam gdy latały maczany na fencie w 2016-17 , kurwa powiew USA i klimatu zachodniej virginii
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.