Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2812 / 364 / 0
Ja biorę Winpocetyne 3x10mg dziennie i jedynie co to pomogło mi na chorobę reyno jakoś odczuć typowo notropów nie odczułem
  • 2972 / 1609 / 35
Działanie winpocetyny jest również związane z hamowaniem fosfodiesterazy typu 1 zależnej od kompleksu Ca2+/kalmoduliny i hamowaniem kanałów sodowych (Na+), wpływem na właściwości reologiczne krwi (hamowanie agregacji i przylegania płytek krwi, zwiększenie odkształcalności erytrocytów), zwiększeniem stężenia neuroprzekaźników w mózgu (m.in. stężenia noradrenaliny, dopaminy i acetylocholiny zaangażowanych m.in. w procesy poznawcze) oraz hamowaniem apoptozy astrocytów w warunkach doświadczalnej hipoksji [52–56].
Winpocetyna wykazuje także wpływ na receptory benzodiazepinowe zlokalizowane w zewnętrznej błonie mitochondrialnej i odgrywające rolę w translokacji białek przez pory mitochondrialne .
Źródło https://www.termedia.pl/Stanowisko-inte ... 5,1,1.html
Małe dawki tego związku sporadycznie mogą bardzo mocno zwiększyć w mózgu stężenie właśnie noradrenaliny i dopaminy oraz acetylocholiny oznacza to możliwość bezsenności. Ale tak naprawdę w małej dawce do 25mg zwiększenie pewności siebie i wydajności. Można ją brać system co drugi dzień. Wtedy nie zamuli a raczej zwiększy chęci do pracy. Dopiero jeśli długo stosujesz i zwiekszasz dawki wtedy obniży neuroprzekaźniki ale nie tak. Bardzo mocno zwiększa też szlaki noradrenalinogiczne w mózgu.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2812 / 364 / 0
@AnnaS tu z tą bezsennoscią mnie zaskoczyłaś choć fakt winpocetyna obniża hematokryt itp co zauważyłem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.